SchuldHulpMaatje Goeree-Overflakkee helpt ook in de coronacrisis

GOEREE-OVERFLAKKEE - Maar liefst één op de vijf huishoudens heeft financiële problemen. Dat is veel. Veel mensen schamen zich zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Goeree-Overflakkee op zoek.

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje denken mee hoe je kunt rondkomen met een lager inkomen. Ook als er nog geen schulden zijn. Wie al wel betalingsproblemen heeft, kan hulp krijgen van een Maatje om weer uit de financiële problemen te komen. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Al duizenden mensen in Nederland zijn in de afgelopen jaren door een Maatje geholpen om hun geldzorgen weer onder controle te krijgen.

Hulp in coronatijd

Ook in deze coronatijd werkt SchuldHulpMaatje Goeree-Overflakkee gewoon door. Onder normale omstandigheden komt een Maatje bij de hulpvrager thuis, maar dat wordt in deze tijd zoveel mogelijk vermeden. Gelukkig zijn er tal van andere mogelijkheden om contact te houden, zoals bellen, mailen, een videoverbinding, Whatsapp en natuurlijk de papieren post.
Herkent u signalen van financiële problemen in uw omgeving? Informeer dan voorzichtig en leg mensen uit dat ze gratis hulp kunnen krijgen van een betrouwbare en deskundige vrijwilliger om hun geldzaken weer onder controle te krijgen.
Want geldzorgen veroorzaken veel stress. Iedereen met (dreigende) financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is.
Aanmelden kan bij coördinator Gerben van Asperen tel. 06-47023126 of via de email: shmgo.gvanasperen@gmail.com.

Wil je liever eerst zelf zien hoe je er financieel voorstaat, doe dan anoniem de test op www.uitdeschulden.nu Binnen een paar minuten weet je of het nodig is om in actie te komen. En als dat nodig is, staat SchuldHulpMaatje voor u klaar.