Afbeelding
Foto:

Kinderen van Kadosj krijgen ‘huisbezoek’

GOEDEREEDE - Zoals bij alle koren stopte het zangseizoen in maart ook voor kinderen Kadosj uit Goedereede abrupt.

Eerst werd nog gedacht dat de kinderen snel weer aan de slag konden gaan maar ondertussen is helder geworden dat het seizoen ten einde is en zeker niet voor september weer zal starten.
Er waren nog mooie plannen voor een eindconcert en veel liederen waren ingestudeerd. En bij kinderkoor Kadosj wordt het seizoen altijd feestelijk afgesloten met een vossenjacht en gezellig eten met elkaar. Ieder jaar moet dirigente (juf) Berdien Dekker dan ook als vos verkleed, liefst zo gek mogelijk en werken de bestuursleden Jolanda Schol en Margrita van Koppen de vossenjacht uit. Helaas kon ook die avond niet als afsluiting doorgaan.

Digitaal met kinderen zingen bleek geen optie, omdat de kinderen al zoveel digitaal moeten doen voor school en ook veel kinderen hier te jong voor zijn.

Daarop ontstond het idee om alle 43 kinderen van het koor aan huis te bezoeken. Ze persoonlijk aan de deur te spreken en ze op een creatieve wijze een cadeautje te brengen. De kinderen van Kadosj komen uit Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Sommelsdijk en Middelharnis. Drie en een halve avond ging het bestuur met de dirigent op stap om de kinderen te begroeten en dit was een succes. Verheugd om alle gezichten van de kinderen en soms ook de ouders te zien. Hen te spreken, te horen hoe het met hen ging en hen cadeautjes te geven. Met een versierd schepnet (om afstand te houden) wat gevuld was met een zak ijsjes om in te vriezen, een stuiterbal en bloemzaadjes sloten ze het zangseizoen af. Helaas nu geen knuffel maar wel een zwaai en een lach naar elkaar. In september hopen ze het seizoen weer op te pakken en verder te gaan met het zingen van liederen om Hem, onze Heere God eer te geven.

Voor het kinderkoor schreef de dirigent een aantal coupletten op de wijs van ik ga slapen ik ben moe, om deze te gebruiken bij het avondgebed , zo hebben de kinderen thuis kunnen bidden en waren ze ook zo als koor verbonden met elkaar:

Heer’ wij vragen om Uw Hand,
voor ons allen in dit land.
Nu wij broos en kwetsbaar zijn,
Heere U ziet onze pijn.

Wilt U geven op een dag,
dat ik naar de kerk toe mag.
Dat de deuren opengaan,
en wij daar weer zullen staan.

Nu de school (het koor) gesloten is,
en ik al mijn vriendjes mis.
Bid ik U in Jezus Naam
Ziet U Heer’ ons allen aan, Amen.