Afbeelding
Foto:

Wandbord RTM-directeuren onthuld

BROUWERSDAM - Op zaterdag 30 mei is door de kinderen van de laatste directeur van de RTM, Jan Delst, een wandbord onthuld met alle directeuren van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij.

Beginnende in 1878 en eindigend in 1978 telde het bedrijf vijf leidinggevenden. Jan Delst was degene die uiteindelijk na honderd jaar het licht uit mocht doen. RTM-medewerker Jan Toet heeft ze allemaal op een groot wandbord geschilderd, dat is geplaatst in het RTM-museum aan de Brouwersdam. De vrijwilligers van deze RTM hebben in het lockdown-tijdperk niet stilgezeten en een groot deel van de tentoonstelling heringericht. Het eerste deel, de RTM in Rotterdam, is nu opgeleverd en met de onthulling van het bord door Caroline Delst, dochter van, feestelijk in gebruik genomen. Naast dochter Caroline waren ook dochter Annemarie en zoon Andries aanwezig. Namens de RTM vertelde Wim van Eijk over het sociale leven van Jan Delst en de bijzonder keurige manier waarbij Delst de fusie van de RTM met andere streekvervoerders tot de Streekvervoersmaatschappij Zuidwest Nederland heeft gerealiseerd.

Na de onthulling is het museum weer verder gegaan met de herinrichting van het museum, tussen alle anticorona-maatregelen door. In de loop van het jaar zal deze herinrichting afgesloten worden, “hopelijk in wat vrolijker omstandigheden”, aldus de leiding van het museum.

Op Tweede Pinksterdag was de RTM een van de eerste railmuseums die weer voor het publiek ging rijden. De rijtuigen waren keurig ingericht voor de anderhalvemeter, zo ook het museum zelf. Het trammuseum is de komende tijd op woensdagen en zaterdag geopend van 13.00 u. tot 16.30 u. en op woensdag 1 juli starten de tramritten weer.