Afbeelding
Foto:

Wie weet meer over dit erfstuk?

SOMMELSDIJK – De heer De Wilde uit Breda heeft als erfstuk een glas met inscriptie gekregen. Hij stuurde een berichtje naar Eilanden-Nieuws met het verzoek of iemand meer info kan geven over de herkomst van het glas.

De Wilde roept de hulp in van de lezers van deze krant voor het volgende: “Mijn grootvader Jan Pieter de Wilde (10-03-1876-25-12-1958) heeft zijn leven lang in Nieuwe Tonge gewoond, totdat hij en mijn oma door de Watersnood van ’53 moesten verhuizen naar Breda. Ook mijn vader heeft vele jaren op Flakkee gewoond. Uit de erfenis van mijn vader, respectievelijk mijn opa, heb ik een glazen gedenkglas op houten voet als erfstuk gekregen. In het glas (zie foto) is een voorstelling geslepen van twee armen met handen die elkaar de hand drukken en waar boven staat: ‘De Goede Vriendschap’.

Ik denk dat mijn grootvader dit glas gebruikt heeft na afloop van de jacht. Hij had/pachtte enige jachtterreinen. Klopt mijn veronderstelling dat dit glas door een Jachtvereniging/Vriendenclub is gebruikt? En zo ja, bestaat deze Vriendenclub nog? Ik weet nog een aantal namen van mogelijke jagers, maar deze personen zijn reeds lang geleden overleden. Misschien zijn er nog kinderen of kleinkinderen die op Flakkee wonen. Dit waren de heer Mijs, dokter De Man en de families Van Buuren, Van Schouwen en Van Weel.”

Wie meer informatie heeft over dat glas kan dit melden via de redactie van Eilanden-Nieuws: redactie@eilandennieuws.nl.