Ludieke voorspeelavond harp en viool bij Muziekgebouw Goeree-Overflakkee

MIDDELHARNIS - Op vrijdagavond 5 juni gaat er bij het Muziekgebouw een ludieke voorspeelavond plaatsvinden door harpleerlingen van Ghislaine Voorrecht en viool- en altvioolleerlingen van Heleen de Witte.

Omdat de jonge muzikanten erg teleurgesteld waren dat de reguliere voorspeelavond op 5 juni niet kon doorgaan, hebben de gepassioneerde docenten Ghislaine Voorrecht, harp, en Heleen de Witte, viool en altviool, een creatieve draai aan de avond gegeven. De voorspeelavond wordt een online voorspeelavond met Zoom (een zelfde soort programma als Skype), waarbij iedereen tegelijkertijd kan inloggen. De opa’s en oma’s en eventuele andere familieleden sturen hun e-mailadres naar één van de betreffende docenten en vervolgens kunnen zij meegenieten van de optredens van de leerlingen.

De docenten verdelen de leerlingen in 3 groepen van een half uur.
Op de viool debuteren jonge leerlingen die dit schooljaar met lessen zijn begonnen. Fantastisch om te horen wat deze dames al kunnen na een jaar vioolles! Zo gaat Evi de Vogel het lied ‘De kindertjes’ spelen, Nienke Noordam speelt 'Het meilied’ en Zara Anais Brandwijk vertolkt ‘Hansje klein’.

Paul Nagtegaal begon in januari met harpspelen. Inmiddels is hij al zo ver om bij de voorspeelavond zijn eerste optreden te doen! Ook kunt u naar andere mooie harpmuziek luisteren als ‘In the Bleak Midwinter’ en het prachtige ‘Frozen’.

Nu door de coronamaatregelen de leerlingen minder kunnen samenspelen, is ook hier een oplossing voor gevonden. Veel gezinsleden van de leerlingen hebben aangeboden om samen een optreden te verzorgen, zodat al met al een zeer gevarieerd programma kan worden aangeboden.

Een gezinsoptreden van de familie Kieviet met viool en harp! Ze spelen Lighey Lighey (trad.) en Ode an die Freude van Ludwig von Beethoven. Ook de familie Groenenboom gaat samen spelen. Vader en dochter, piano en viool, brengen de etude van S. Suzuki ten gehore.

Van de familie Gerrits spelen moeder en dochter, viool en harp, een duet. De schitterende Engelse traditional Greensleeves. Ook de familie Struijk en de familie Van der Boom zijn vertegenwoordigd met een traditional.

Om de online voorspeelavond bij te wonen, kunt u een e-mail sturen naar: voorspeelavondhavi@hotmail.com. U ontvangt dan een link om in te loggen en een tijd. De voorspeelavond is verdeeld over 3 momenten van een half uur. N.B.: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen! De online voorspeelavond is gratis en vindt in een besloten omgeving plaats. Aanvang 19.00 uur.