Afbeelding
Foto:

Diaconaal Maatschappelijk Werk Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Sinds eind 2017 is het Diaconaal Maatschappelijk Werk actief op Goeree-Overflakkee. Hierin werken Stichting Schuilplaats en De Vluchtheuvel samen om mensen professionele hulp te bieden bij psychosociale problemen, en dat vanuit een christelijke levensbeschouwing. Dit werk wordt financieel ondersteund door 16 kerkelijke gemeenten op Goeree-Overflakkee.

Dat dit werk nodig is, blijkt wel uit het aantal hulpvragen dat in 2019 met 15% is toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Met de cliënten werden meer dan 250 gesprekken gevoerd, een toename van ongeveer 35% ten opzichte van 2018. De onderwerpen van de gesprekken zijn niet veranderd. Nog steeds gaat het met name over identiteit en de worsteling die mensen daar mee hebben, leidend tot onzekerheid en burn-out, het gaat over relaties, de verhouding tot partner, gezin en anderen, en over verlies en rouwverwerking, angst en verslaving. De verwachting is dat dit in 2020 niet anders zal zijn. Sterker nog, door de coronacrisis worden mensen meer op zichzelf teruggeworpen en kunnen deze problemen sterker naar voren komen.

Gelukkig gaat ook in deze tijd de hulpverlening gewoon door. Weliswaar zijn de gesprekken voorlopig nog op afstand (beeldbellen of telefonisch), maar een luisterend oor en helpende hand blijven aanwezig. Mocht u, juist in deze tijd, behoefte hebben aan hulp, dan kunt u daarvoor terecht bij DMW Goeree-Overflakkee. Dat kan via de telefoon: 0113 - 21 30 98 (De Vluchtheuvel) of 0318 - 54 78 70 (Schuilplaats). Contact­infor­matie en informatie over aanmelden zijn ook te vinden op de websites van beide organisaties: www.stichtingdevluchtheuvel.nl of www.stichtingschuilplaats.nl.

Afbeelding