Afbeelding

Budokai Senshi organiseert digitaal Kata Kampioenschap

SOMMELSDIJK - Veel verenigingen en sportclubs maken gebruik van online programma’s om lessen aan te bieden aan hun leden. Ook Budokai Senshi is hierin de afgelopen weken geen uitzondering geweest. Of het nu ging om Karate, Kickboksen, Boksen, Cardioboksen, Kickbag, Yoga, of circuittrainingen, er werd van alles aan gedaan om de leden hun welverdiende lessen te geven.

Maar toch vond Budokai Senshi dat nog niet genoeg. Met de vele annuleringen van toernooien en evenementen in Nederland bedachten zij een wedstrijd op een digitaal platform; de online kata wedstrijden.

Kata is een essentieel onderdeel van Karate, het gaat hierbij om de uitvoering van stijlvormen, waarin verschillende standen en technieken in vaststaande patronen worden gemaakt. Dit doe je individueel, waardoor het zich uitstekend leent om tijdens de lockdown thuis te doen, terwijl het live gefilmd wordt. Twaalf leden werden hier heel enthousiast van en schreven zich in. Zij liepen om de beurt de mooiste kata's op de meest uitzonderlijke plekken, zoals de tuin, de woonkamer of de slaapkamer.

Sensei Jacques en Senpai Joost beoordeelden de kata's online en konden niet anders dan concluderen dat deze toppers allemaal een dik compliment verdienden voor hun getoonde inzet.

Toen de prijzen waren verdeeld, was de uitslag van het 1e digitale kampioenschap kata als volgt: Poule 1: 1ste plaats Maud Grinwis, 2e plaats Kees Kooiman en 3e plaats Robin Schaaf; Poule 2: 1ste plaats Melanie van Lenten, 2e plaats Mikhaila Winnubst en 3e plaats Vince van Roosmalen; Poule 3: 1ste plaats Kimberley Clarijs, 2e plaats Merel Jacobs en 3e plaats Felicia Buitendijk; Poule 4: 1ste plaats Marielle Kom, 2e plaats Franciska Breukel en 3e plaats Maasje van ’t Veld. Alle prijzen zijn een dag later aan huis gebracht met de op dit moment gebruikelijke 1,5 meter afstand.

Ondertussen zijn er vanaf 29 april gelukkig weer mogelijkheden voor jeugd en junioren om buiten aan de slag te gaan. Ook Budokai Senshi maakt hier natuurlijk gebruik van. Met dank aan de Jonge Spartaan kunnen zij op maandag, woensdag en zaterdag terecht op één van de voetbalvelden en biedt de club diverse lessen voor deze jeugd en junioren.

Daarnaast blijven de digitale lessen voor de overige leden beschikbaar en wellicht zullen er meer digitale evenementen volgen bij het langer uitblijven van sportlessen.