Afbeelding
Foto:

Wie Kent Goeree-Overflakkee Quiz op papier

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Lions Goeree-Overflakkee organiseren één keer per twee jaar de grote Wie Kent Goeree-Overflakkee Quiz. De quiz voor 2020 stond gepland op vrijdag 13 maart in de Staver. Meer dan 40 teams van bedrijven, verenigingen, instellingen en vriendenclubs zouden dan tegen elkaar strijden. Deze quiz avond is natuurlijk niet doorgegaan vanwege de corona maatregelen.

“Het kan wel eens 2021 worden voordat de quiz gehouden kan worden”; zegt Rudie Heintjes , die bij de Lions één van de organisatoren is van de WKGO Quiz. “Toen de gewone quiz avond niet door ging en duidelijk werd dat de corona maatregelen lang gingen duren bedachten we dat het ook anders moet kunnen”.

De Lions willen mensen die bijvoorbeeld gekluisterd zijn aan eigen huis en weinig bezoek mogen ontvangen, een steuntje in de rug geven. Vandaar dat er een speciale editie van de WKGO quiz is gemaakt maar dan op papier. De quiz kent de rubrieken “herken de plaat”, “nieuws” en “op z’n flakkees gezeit”. Het zijn meerkeuze vragen. De ervaring van de eerdere edities leert dat het knap lastig is om alle foto’s te herkennen. Het is dan ook een heel gepuzzel om de juiste antwoorden te vinden.

De komende weken wordt deze quiz uitgedeeld bij de voedselbank, de verzorgingshuizen op Goeree-Overflakkee en/of via de seniorenbonden. “We proberen zo veel mogelijk mensen te bereiken. Daarom zetten we de quiz ook online op website www.go.lions.nl. “