Weekmarkten weer beperkt toegestaan

GOEREE-OVERFLAKKEE - Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft op 24 april besloten om de weekmarkten op Goeree-Overflakkee weer toe te staan. Dit besluit heeft alleen betrekking op zogenaamde foodkramen. In Ouddorp stonden daarom gisteren weer een aantal kramen.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besloot de burgemeester in maart om de weekmarkten op Goeree-Overflakkee niet meer toe te staan. “Mijn eerdere besluit heb ik niet lichtzinnig genomen. Door het hoge aantal besmettingen op Goeree-Overflakkee was en is het noodzakelijk om dergelijke ingrijpende beslissingen te nemen. De volksgezondheid is daarbij mijn eerste prioriteit.”

De burgemeester heeft nu dus besloten om de maatregelen ten aanzien van de weekmarkten te versoepelen. “In mijn overweging heb ik meegenomen dat we in de afgelopen weken zagen dat onze inwoners zich goed houden aan de getroffen maatregelen. Ook landelijk lijken we op de goede weg, met een daling van het aantal ziekenhuisopnames als gevolg. De situatie van nu maakt dat ik ten aanzien van weekmarkten een andere afweging kan maken.”