Actie tegen het eenzaamheidsvirus: stuur een kaartje

GOEREE-OVERFLAKKEE - De coronacrisis zorgt voor veel (on)zichtbaar leed, ook op Goeree-Overflakkee. Naast de gevolgen voor onze gezondheid en onze economie, zijn er ook sociaal-maatschappelijke gevolgen. Eén daarvan is sociale isolatie, met als mogelijk gevolg: eenzaamheid.

De koning zei het al in zijn toespraak op 20 maart jongstleden: ‘Het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt. Als een bezoekje niet mogelijk is, dan zijn er gelukkig de online communicatiemiddelen, de telefoon én de post.’

In dit kader, en wetende dat de gevolgen nog lange tijd voelbaar zullen zijn, is een actie tegen het eenzaamheidsvirus op ons eiland opgestart. De initiatiefnemers zijn Peter Kranse en Maureen van Leeuwen. "Samen hebben we een ansichtkaartenactie gerealiseerd", aldus Maureen van Leeuwen. "Deze kaarten zitten in week 19 (in de krant van 6 mei) als bijlagen bij het Eilanden-Nieuws. In iedere krant zitten twee kaarten. Het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Schrijf daarom een kaartje voor iemand die het goed kan gebruiken. En je zult zien: jouw boodschap is goud waard. En mocht je iemand een hart onder riem willen steken of gewoon iemand willen bedanken, stuur dan ook een kaartje."

Op de kaarten zijn enkele prachtige foto's te zien van Goeree-Overflakkee. Van Leeuwen: "Dit is een actie van en voor ons eiland, met ook échte beelden van het eiland." Ze geeft nog wel een belangrijke tip mee: "Was je handen voordat je de kaart schrijft en als je ziek bent, schrijf geen kaart." Het virus blijft immers ook nog een poosje leven op papier.

De partijen die deze actie mogelijk maken zijn Kranse Printwrx, STRAAL!, Eilanden-Nieuws, Koppelaar MixMedia, Adviesgroep De Vogel, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Gemeente Goeree-Overflakkee en Stichting Eilandmarketing Goeree-Overflakkee.