Jos de Jonge (Groep Zwerus) legt de raadseed af (Foto: gemeente Goeree-Overflakkee).
Jos de Jonge (Groep Zwerus) legt de raadseed af (Foto: gemeente Goeree-Overflakkee).

Voor alle onderwerpen op agenda unanieme steun raad

GOEREE-OVERFLAKKEE - De tijdelijke vervanging van Jan Zwerus binnen de raadsfractie Groep Jan Zwerus met de komst van Jos de Jonge voor de periode tot en met 26 juni, (waarover onze krant vorige week al berichtte) was één van de agendapunten in de bijzondere digitale raadsvergadering van donderdagavond 16 april. De Jonge legde de eed af bij burgemeester Grootenboer en werd gelijk als lid in een tweetal commissies benoemd. Een sobere handeling door de coronavoorschriften. Succeswensen en bloemen waren er wel.

Door Jaap Ruizeveld

In totaal waren er negen onderwerpen in de besluitvormende fase die allen unaniem werden aangenomen. Met wel de opmerking erbij dat de Toetreding tot RAD HW B.V. (afval scheiden) en de Micro-maatregelen Verkeerscirculatieplan (VCP) Middelharnis-Sommelsdijk op verzoek van enkele fracties voor aanvullende vragen nog kort in de oordeelfase werden behandeld. De bestemmingsplannen Veegplan 2018/2019, Zandweg 18 Achthuizen en Oudedijk 14 Ooltgensplaat passeerden de raad en de fracties stemden in met het besluit om de heer P. Noordam, het voorgedragen lid voor de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs GO, in deze functie te benoemen. Aan de heer J. Vermeulen werd ontslag verleend.

Kindpakket

De Verordening sportieve en culturele participatie kinderen Goeree-Overflakkee werd ingetrokken. Met de vaststelling van de Beleidsregel Kindpakket GO waren de regels al ingetrokken, maar de raad moest dit nog fiatteren. Het Kindpakket is een samenhangend pakket van initiatieven en regelingen die erop gericht is om kinderen zoveel als mogelijk is te laten deelnemen aan de samenleving om zo armoede en achterstanden te bestrijden. Daarna was er unanieme support voor de ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het plan om veertien woningen te bouwen in het Oosterpark in Ouddorp. Volgens het college gaat het hier om een bouwplan met een goede ruimtelijke onderbouwing.

Raadsvragen

Mariëlle van den Berg (CU) wilde van wethouder Bruggeman weten wanneer de startnotitie Sportbeleid naar de raad komt en of er al zicht is op verdere stappen rond het item sportclubs. De portefeuille gaf aan dat de nota Sportbeleid nog voor het zomerreces wordt toegezonden. Het Sociaal Domein is bij dit onderwerp betrokken en de bevindingen zullen nu gedeeld worden. Naar aanleiding van een aantal eerdere vragen van de CDA-fractie (Lobke van Oorschot) in 2018 toen over genoemde huisvestingszorgen bij de Voedselbank en nu van de ChristenUnie (Van den Berg) over ondersteuningsmogelijkheden gaf het college aan dat er nu eerst bestuurlijk overleg zal plaatsvinden om inzicht te krijgen in genoemde onderwerpen.