Nadine Holleman
Nadine Holleman Foto:

Ik kijk nu anders naar zorg en onderwijs

Mijn moeder werkt in de zorg, en zij is laatst ingezet om in een bejaardentehuis te gaan helpen. In dat bejaardentehuis waren een paar mensen daadwerkelijk positief getest op corona, dus het was risicovol om daar te gaan werken, en al helemaal als je bedenkt dat mijn moeder dan later weer gewoon in het ziekenhuis zou komen werken..!

Natuurlijk zijn er een hoop mensen die bang zijn om het virus op te lopen, dus die zouden liever niet gaan. Maar dat werd gezien als werkweigering, behalve als je je ziek zou melden… Natuurlijk weet ik niet of dat overal zo gaat, maar ik vond dat persoonlijk nogal onverantwoordelijk.

Een ander ding is dat we deze tijd veel meer waardering hebben voor de mensen van de zorg. Op 17 maart werd er drie minuten lang massaal geklapt voor alle ziekenhuizen. Dus de andere kant van het verhaal is dat ze iedereen echt nodig hebben, ook om de niet-coronapatiënten zo goed mogelijk te blijven helpen.

Ik vind ook dat de docenten (op mijn school tenminste) erg goed hun best doen om te zorgen dat alle lesstof goed word bijgehouden. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om het allemaal in te plannen en bij te houden wie wat wel en niet heeft ingeleverd, en dan sturen ze ook nog een lief kaartje naar iedereen!

Ik ga niet liegen, ik vind dit thuiszitten echt drie keer niks. Ik ga nooit meer zeggen dat ik niet naar school wil.