Afbeelding
Foto:

Geen wonder dat ‘Rabo-bank M’harnis-S’dijk’ zo trots is!

Woensdagmiddag, toen in Middelharnis het sterk uitgebreide kantoor van de Rabo-bank werd heropend was het het personeel niet meer aan te zien dat het kort tevoren nog ‘ontberingen’had geleden.

Bestuursvoorzitter dhr. J. Doornbos wilde dat de genodigden toch doen geloven toen hij een terugblik gaf op de voorbije bouwperiode waarin het personeel, door stof en steen belaagd, storeloos had doorgewerkt. De (32) medewerkers waren dan ook de grote aanwezigen bij het officiële gebeuren. Eregasten waren burgemeester en mevr. v. Es omdat aan burg. van Es de eer was het vrijwel nieuwe gebouw officieel in gebruik te s}ellen, een bezigheid waar de bank graag wat tegenover stelde.

Dat gebeurde in hotel ‘Jacobi’ waar na de opening de genodigden werden ontvangen. Uit handen van dhr. Doornbos ontving burgemeester van Es, omdat hij het lint zo keurig had doorgeknipt en een papieren strook lijfelijk had geslecht, een prachtig boek over de delta, geïllustreerd door Anton Pieck, maar dhr. van Es was nog gelukkiger met de cheque van f 1500,- die hij als voorzitter van de Stichting kinderboerderij Hernesseroord in ontvangst mocht nemen.

Ook ds. J.T. Cazander werd, als predikant voorzitter van het Rusthuis en het te bouwen Verpleeghuis, zo bedacht. Ook hij ontving i.v.m. de nauwe contacten tussen genoemde Instellingen en de Bank een cheque van f 1500,- voor de aanschaf van een luidklok waarmee in de aula van het verpleegtehuis de zondagse kerkdienst zal worden ingeluid. Ook ds. Cazander was bijzonder ingenomen met dat gebaar. In zijn gevatte dankwoord zei hij : “Wij zijn een beetje debet aan uw uitbreiding en... eigenlijk verbaast me dat niet!”