Evelien van den Hoek
Evelien van den Hoek Foto:

Ik wil graag iets kunnen betekenen voor mensen

Maar terwijl ik bezig was met mijn opleiding journalistiek, merkte ik dat ik iets miste. Ik kwam er achter dat ik eigenlijk juist wel in de zorg wilde werken. De geestelijke gezondheidszorg dan. Ik wilde graag iets betekenen voor andere mensen. In de journalistiek zou ik dat veel minder kunnen vond ik. Daarom ben ik na mijn opleiding journalistiek overgestapt op de opleiding psychologie. Beste keuze die ik heb gemaakt. Dit past veel beter bij mij.

Nu tijdens de coronacrisis heeft iedereen bewondering voor de beroepen in de zorg en in het onderwijs. Terecht vind ik. Mijn vriend werkt in het onderwijs en die werkt iedere dag extreem hard om te zorgen dat zijn leerlingen niet achter gaan lopen op de stof. Of mijn moeder, zij werkt in de zorg, in Nieuw Rijsenburgh. Een paar keer per week werkt zij op een groep met oude mensen die nu niemand meer mogen zien. Hoe bijzonder is het dat mijn moeder voor hen toch iets kan betekenen in deze tijden. En ze doet het met alle liefde.

Dit bevestigt voor mij alleen nog maar meer dan ik echt graag in de zorg wil werken. Ik wil graag iets kunnen betekenen voor mensen. Juist ook in zulke tijden als deze. Dus petje af voor onder andere alle mensen in de zorg en het onderwijs, want zij, en nog meer andere beroepen, houden ons land op dit moment draaiende en daar heb ik alleen maar heel veel respect voor. Chapeau!