Kirsten van Straaten en Jeremiah Zeeman.
Kirsten van Straaten en Jeremiah Zeeman. Foto:

Ons Nieuwe Thuis: ‘Ons huis, Jouw thuis!’

STELLENDAM – Het begon voor Kirsten van Straaten en Jeremiah Zeeman als een droom, maar nu, na maanden hard werken, is de droom werkelijkheid geworden. Ze kunnen gaan starten met de stichting Ons Nieuwe Thuis.

Kirsten en Jeremiah zijn twee zorgprofessionals en ze hebben als doel de zorg anders in te richten, zodat mensen met een verstandelijke beperking deel uitmaken van de maatschappij.

Een belangrijk onderdeel hiervan heeft betrekking over hoe en waar je gaat wonen. Zij bieden wonen aan voor acht bewoners, met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er wordt binnenkort gestart met een groep bewoners in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. “In de toekomst groeien we met onze groep bewoners mee en zal de leeftijdsgrens aangepast worden aan de dan bestaande bewonersgroep. Als bewoner van Ons Nieuwe Thuis ben je in het bezit van een persoonsgebonden budget met een VG zorgzwaartepakket”, aldus de initiatiefnemers.

Er is in Stellendam aan de Iman Caustraat een woningen aangekocht, waar achter grote slaapkamers zijn te vinden, 2 ruime badkamers, een woonkeuken en een grote woonkamer.

Zichzelf zijn

Zij vinden het belangrijk dat onze bewoners zich thuis kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. Door samen met de groep, of individueel, zich verder kunnen ontwikkelen. Ook het zoveel mogelijk stimuleren van het maken van eigen keuzes vinden ze belangrijk.

Er wordt 24 uurs woonbegeleiding geboden. Overdag is het de bedoeling dat de bewoners externe dagactiviteiten hebben welke het beste bij de bewoner past. Want zoals in iedere thuissituatie heeft iedereen zijn eigen werk.

Op 1 mei 2020 krijgen ze de sleutel van de woning, waar er eerst flink verbouwd gaat worden. Men hoopt begin augustus de deuren te kunnen openen van ‘Ons Nieuwe Thuis!’

Wie geïnteresseerd is of meer informatie wil, kan contact opnemen via WhatsApp of bel via 0628666899. Ons Nieuwe Thuis kan ook gevolgd worden op Facebook of via de website: www.ons-nieuwe-thuis.nl