Liefde boven alles

Wanneer ik dit schrijf is het weekend, al was ik het even vergeten. Nu elke dag bijna hetzelfde is, raak ik de dagen soms even kwijt.

Op het moment zitten onze dagen vol met leuke dingen met Sem doen. Dit vinden we erg leuk, maar daarnaast doen we dit ook met een reden.

Stel je voor dat je elke dag in een vaste routine zit. Dat je elke ochtend in een taxi stapt om naar een voor jouw veilige en fijne dagbesteding te gaan en dat dit plotseling stopt. Maar zoals voor de andere kinderen school abrupt stopte en zij thuis aan de slag konden met schoolwerk, had Sem niets om handen. En vrije tijd is niet handig wanneer je angstig en onrustig wordt van alle onverwachte toestanden.

Gelukkig zijn we zelf creatief en vindingrijk. We zijn meteen aan de slag gegaan om een schema met hele diverse activiteiten op te stellen. Leerzame, knutsel- en beweegactiviteiten. En dit alles wisselen we af met relaxmomentjes.

Stiekem genieten Martijn en ik er ook van. Even geen rennen en vliegen. Wie herkent het niet? Hele dagen zijn we druk met van alles. En nu worden we gedwongen om even stil te staan, terug naar waar het eigenlijk echt om draait. Samen zijn! Het is echter natuurlijk ook zo dat het niet alleen maar de zonneschijn bij ons in huis is. Er is soms ook hectiek, verdriet, boosheid en onrust.

We wensen iedereen die te maken heeft of krijgt met corona het allerbeste. En we zijn trots op iedereen die ons land draaiende houdt. Onze steun gaan uit naar de ouders en verzorgers die gezinsleden hebben waar zij extra zorg aan geven in deze voor hun moeilijke en verwarde tijd. Zij (wij) zijn ook helden zonder cape.