Afbeelding
Foto:

Ploeg Middelharnis derde op E.H.B.O.-districtswedstrijd te Ouddorp

De zaterdagmiddag in Ouddorp gehouden E.H.B.O.-districtswedstrijd, waarin de 14 beste ploegen van het district Zuid-Holland het in vaardigheid en kennis tegen elkaar opnamen, heeft die middag voor heel wat drukte gezorgd, maar de E.H.B.O.’ers hebben er kunnen genieten.

Uiteraard was de spanning in de drie man sterke ploegen om te snijden wanneer het aantreden geblazen was. Er werd in twee boxen gespeeld zodat er twee ploegen tegelijk konden werken, elk met een eigen jury. De opdracht die elk van de ploegen moest uitvoeren was het verzorgen van twee gewonden in een E.H.B.O. strandpost. Eén had een snijwond aan de voetzool en de ander een slagaderlijke bloeding aan het been, wat ze met een kreet van pijn tijdens de behandeling heel realistisch meespeelde.

In de finalewedstrijd waaraan de twee besten uit elke box deelnamen, Ameide en Woerden ging het er nog bloediger toe. Daarin werd gespeeld dat iemand door een draaiende aftak-as bijna gewurgd werd en een ander, een tuinbouwer, liep een open botbreuk van de middenvoetsbeentjes en een enkelbreuk op. De ploeg van Ameide­Tienhoven bleek tenslotte uit de spannende finale het best naar voren te zijn gekomen. Deze ploeg zal op 10 mei deelnemen aan de landelijke wedstrijd in Domburg.

De ploeg van Middelharnis, bestaand uit de dames Groenendijk, Joppe en dhr. Dijkgraaf, bracht het er goed af, al werd ze geen eerste. In box A werd ze derde. Op de foto brengt de Middelharnisser ploeg één van de gewonden naar de gereedstaande auto.