Afbeelding
Foto:

FIOS on tour voor het KWF

ACHTHUIZEN – Het Coronavirus levert veel annuleringen en teleurstellingen op. Toch leidt het ook tot wat moois, zoals in Achthuizen. Leden en supporters van de voetbalvereniging FIOS zouden afgelopen weekend op reis gaan naar de Eredivisiewedstrijd Groningen-AZ. Onderweg zouden er acties worden gehouden voor het KWF. Nadat de trip werd afgelast kon iedereen het reisgeld terugkrijgen, maar de meeste deelnemers besloten spontaan om dit te schenken aan het KWF. Dit leverde het mooie bedrag op van maar liefst 1400 euro. Een prachtig gebaar.

Door Mirjam Terhoeve

Ieder jaar organiseert de voetbalclub een uitstapje naar een Eredivisiewedstrijd ergens in Nederland onder het mom: FIOS on tour. Om onderweg de tijd te doden worden er allerlei quizjes en spelletjes gedaan om geld in te zamelen voor de club. Dit jaar was het echter de bedoeling, dat de opbrengst voor het KWF zou zijn. “FIOS heeft zich aan het begin van dit seizoen voor drie jaar aangesloten bij het KWF”, legt Bas van der Made van de sponsorcommissie uit. “Dat betekent dat de club een actiepagina in het leven heeft geroepen, waarop iedereen geld kan doneren voor dit goede doel. De spelers van het eerste elftal dragen de komende seizoenen bovendien het logo op de shirts om iedereen hieraan te herinneren. Het liep meteen heel erg goed. Ons doel was om in drie jaar minimaal 3000 euro op te halen, maar na de spontane donaties van afgelopen weekend staat de teller nu, na een half seizoen, al op 2000 euro. Geweldig toch?”

Anonieme sponsor

De reden, dat FIOS dit doet, is de anonieme sponsor die de voetbalclub sinds dit seizoen heeft. “Die wilde niet met naam en toenaam op de shirts vermeld worden”, legt Bas uit, “maar daarvoor in de plaats hoopte hij op inzet van de club voor een goed doel. Daar gingen we natuurlijk graag in mee. De keuze voor het KWF was niet zo moeilijk. Bijna iedereen heeft wel iemand in de familie- of kennissenkring, die met deze vreselijke ziekte te maken heeft of heeft gehad. Het spreekt dus iedereen aan. Zoals gezegd, kan iedereen doneren via de actiepagina, maar ook de opbrengst van de voetbalreis zou naar het KWF gaan”.

Spontaan gebaar

“We hadden al veel leuke spelletjes en quizjes bedacht voor onderweg”, vervolgt Bas. “Groningen is immers een aardig eindje rijden. Ook was er drank gesponsord door Alex van Bergen met zijn bedrijf A-Z Kabelwerken en bij supermarkt Coöp uit Ooltgensplaat hadden we de versnaperingen voor een leuk bedrag kunnen aanschaffen. Verder wilden we wat doen met de verkoop van wat merchandise van de club. We waren er helemaal klaar voor en hoopten dus een mooi bedrag op te kunnen halen. Helaas ging het allemaal niet door. De busmaatschappij was zeer coulant en bracht niets in rekening, waardoor we de deelnemers het betaalde bedrag van 35 euro terug konden geven. Bijna iedereen meldde meteen, dat dat niet nodig was, maar dat we het konden bijschrijven voor het KWF. Echt geweldig. Zeker als je ook beseft, dat er meerdere mensen uit één gezin deelnamen en ook een aantal scholieren, die nog niet zo ruim bij kas zitten. Er was in de afgelopen maanden al 600 euro opgehaald via de actiepagina en nu kon er meteen 1400 euro extra worden bijgeteld. We gaan er vanuit, dat we volgend jaar gewoon weer op reis te kunnen en nog meer op kunnen halen. In de tussentijd kan iedereen natuurlijk nog blijven doneren via de facebookpagina en Instagram van onze club. We hopen de 3000 euro in drie jaar tijd ruim te overtreffen”.

Wie ook wat wil doneren kan informatie vinden op de site: https://acties.kwf.nl en zoek FIOS.

Afbeelding