Kernactiviteiten



Afgelastingen

Wekelijks plaatsen we in deze krant een groot aantal aankondigingen van evenementen en bijeenkomsten. Dit weekend stond de inbox van onze email overvol met afgelastingen vanwege het coronavirus. Op deze pagina geven we nu een overzicht van de geplande activiteiten, maar die later zijn afgelast. Hieronder een overzicht van de berichten die ons hebben bereikt. In de praktijk zal het zo zijn dat vrijwel iedere bijeenkomst die eerder aangekondigd was niet doorgaan.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Presentatieavond Omloop

De presentatieavond van de Omloop die bij tbp electronics donderdag 19 maart zou worden gehouden vervalt. “De insteek van de presentatieavond is onder andere dat we u de hoogte brengen van een aantal zaken omtrent de Omloop en het goede doel. Het delen van informatie zullen we nu op een andere manier gaan bewerkstelligen. We houden u op de hoogte en komen hier op korte termijn op terug”, aldus de organisatie.

SRGO

“Als gevolg van de recente ontwikkeling aangaande de verspreiding van het Coronavirus neemt SRGO haar verantwoordelijk. Voor de veiligheid van onze gasten, medewerkers en de samenleving hebben wij besloten om onze accommodaties volledig te sluiten tot ten minste 31 maart 2020. Alle tegoeden in de vorm van leskaarten/abonnementen/seriereserveringen/ worden behouden. Externe partijen zoals kinderdagverblijven en scholen die gevestigd of actief zijn in onze (sport)accommodaties, bepalen zelf of zij open blijven. Voor verdere informatie raden wij aan direct contact op te nemen met de betreffende partijen. Om verdere ontwikkelingen, meer informatie en wederopenstelling te communiceren maken wij gebruik van onze website en social media kanalen”, zo laat de leiding van de SRGO weten in een persbericht.

Tulpenwandeltocht

De organisatie van de 9e Tulpenwandeltocht rond Middelharnis heeft besloten om de wandeltocht in verband met de Coronamaatregelen niet door te laten gaan. “Wij hopen u allen volgend jaar op 17 april 2021 weer te verwelkomen”, aldus de organisatoren.

Bibliotheek

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta sluit al haar vestigingen van 16 maart tot 6 april. De maatregelen worden genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en bezoekers en medewerkers geen onnodig risico te laten lopen. Er worden t/m 21 april geen boetes berekend voor eventueel te laat ingeleverde materialen. Alle activiteiten van de bibliotheek in het basisonderwijs zijn gestaakt. Op de website van de bibliotheek staat de meest recente informatie www.bzhd.nl

DEN BOMMEL

Bommelstee

De bingo en het klaverjassen in Bommelstee zijn voorlopig afgelast.

GOEDEREEDE

C.V.B. Goeree

Het bestuur van de C.V.B. Goeree heeft besloten om de avond in Oostdam van a.s. donderdag 19 maart, als gevolg van het coronavirus niet door te laten gaan. Op deze avond zou schrijver H. Mijnders een lezing verzorgen.

Lezing Groei & Bloei

De lezing voor de Tuinvereniging Groei & Bloei van dinsdag 24 maart gaat niet door.

MELISSANT

Voorjaarsmarkt

De Voorjaarsmarkt in en rondom de Melishof te Melissant, die gepland stond voor zaterdag 28 maart a.s., zal geen doorgang vinden in verband met de coronacrisis.

Geen Klaverjassen

De klaverjasmiddag op woensdag 18 maart op de golfbaan is afgelast.

MIDDELHARNIS

Aangepaste kerkdienst

De aangepast kerkdienst van zondag 22 maart in de Chr. Geref. Kerk is komen te vervallen.

Concerten Muziekgebouw

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn de volgende concerten van leerlingen van het Muziekgebouw GO afgelast: 17 maart van de blokfluitleerlingen in Het Diekhuus en het concert van de pianoleerlingen op 20 maart.

Johannes Passion

De voorgenomen uitvoering van de Johannes Passion op zaterdag 28 maart waaraan onder meer COV Laudando zou meewerken is geannuleerd. Meer info: www.couvlaudando.nl

OOLTGENSPLAAT

Bingo OFB

De bingoavond voor vrijdag 20 maart is afgelast. In verband met het coronavirus is de kantine van OFB tot 31 maart gesloten voor alle activiteiten.

OUD-BEIJERLAND

Passie- en Paasconcert

Het Passie- en Paasconcert van zaterdag 21 maart in de Hervormde kerk van Oud-Beijerland, georganiseerd door Mission Music is vervallen.

OUDDORP

Bierfestival

Het Ouddorps BierFestival, gepland voor 28 maart, is afgelast. De organisatie bekijkt de mogelijkheid of het verplaatst kan worden naar een later moment.

Inleveren breiwerk 55+ club

De activiteiten van de 55+club in Ouddorp zullen tot nader order niet doorgaan in verband met het risico op besmetting met het coronavirus. Veel deelnemers aan de activiteiten van de club zijn druk bezig geweest met het breien en inzamelen van kleding voor mensen in Noord Syrië. Deze kleding kan op woensdag 25 maart ingeleverd worden bij Tineke Voogd. Tussen 14.00 en 15.00 uur kan dat in de kas achter haar huis, adres Dorpsweg 5 in Ouddorp. Mocht u problemen ondervinden door de sociale isolatie die nu door de overheid wordt geadviseerd of baart de situatie u dermate zorgen dat u daarover wilt praten, dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

OUDE-TONGE

Bingo

De Plaatselijke Commissie van de Stichting ZIJN heeft besloten om de geplande bingo van woensdag 18 maart niet door te laten gaan. Ook de bingo van de ASVO is afgelast.

OUWERKERK

Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum zal zeker tot het eind van de maand gesloten zijn.

SOMMELSDIJK

In Touch

Het concert dat Gospelkoor In Touch op zaterdag 28 maart zou geven in de Exoduskerk gaat niet. Als er een vervangende datum is wordt dat later bekendgemaakt.

Activiteiten De Zwaluw

Het bestuur van Wijkcentrum De Zwaluw heeft besloten om alle activiteiten per direct te stoppen. “Wanneer deze worden hervat, wordt u hiervan op de hoogte gebracht”.

Lezing Streekmuseum

Naar aanleiding van de recente maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het bestuur van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee besloten om, uit voorzorg, de geplande jaarvergadering (en de aansluitende lezing van de heer Johan van Doorn) op woensdag 18 maart a.s. te annuleren, en op termijn een nieuwe datum te plannen.

Bingo’s O-G-O

Alle bingo’s van de O-G-O gaan tot nader bericht niet door.

Kledingbeurs MAF

De kledingbeurs bestemd voor het werk van de MAF en gehouden zou worden bij de Hersteld Hervormde Gemeente op vrijdag 20 maart gaat niet door. De organisatoren hopen op een later tijdstip een nieuwe datum door te geven.

STAD AAN ’T HARINGVLIET

Chr. Kamerkoor Da Lui Cantiamo

De geplande uitvoering van Christelijk Kamerkoor Da Lui Cantiamo in Stad aan 't Haringvliet op 21 maart zal geen doorgang zal vinden.

STELLENDAM

Boerenerfmarkt

De boerenerfmarkt, gepland voor zaterdag 4 april bij de familie Van Schaik aan de Langeweg bij Stellendam gaat niet door.