Coronavirus

De scholen zijn dicht, mensen zijn bang voor de onzekerheid die er heerst, ze slaan voor weken boodschappen in. Mensen, wordt wakker! Laat je niet leiden door de angst. Angst is besmettelijk. De onzekerheid die er heerst. Wij hoeven niet bang te zijn. Jezus zelf zegt: ‘Zijt niet bezorgd voor uw leven, wat gij eten en wat gij drinken zult, noch voor uw lichaam, waarmede gij u kleden zult’. (Mattheüs 6: 25 en 26) In het volgende vers staat dat God voor de vogels zorgt, zou God dan niet voor ons zorgen? Psalm 103: 13, ‘Gelijk zich een vader ontfermt over de kinderen, ontfermt Zich de HEERE over degene die Hem vrezen’. Ziet u, God zorgt! Staat er ook niet in Jesaja 41: 10 het volgende: ‘Vrees niet, want Ik ben met u. Zijt niet verbaasd, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met de rechterhand Mijner gerechtigheid’. Is dit geen troost? God zegt dat Hij bij ons is! De machtige God, Hij die alles in Zijn handen heeft. Hij zegt dat wij niet bang moeten zijn, want Hij zorgt voor ons. Vertrouw dan op die God!

Misschien heeft u zelf nog kleine kinderen thuis, of kleinkinderen. Als zij bang zijn gaan ze naar papa toe en wat zegt papa: wees maar niet bang, ik ben hier met je. En het kind vertrouwt op datgene wat papa heeft gezegd en gaat weer lekker spelen. Kinderlijk vertrouwen! Vraagt Jezus dat niet van ons? Zo simpel is het, en tegelijkertijd zo moeilijk om de touwtjes uit handen te geven. Leg je leven in Zijn handen! Hij zorgt voor u. Gij naar Hem toe met al uw zorgen. ‘Kom herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.’ Jezus zegt het zelf, ga naar Hem toe! Dan kunt u met David zeggen: Ik zal in vrede tezamen nederliggen en slapen, want Gij, o HEERE, alleen zult mij doen zeker wonen (Psalm 4).

‘Werp uw zorg op de HEERE en Hij zal u onderhouden’. ‘Want Hij zal Zijn engelen van u bevelen, dat zij u bewaren in al uw wegen’.

Ook in deze tijd dat het virus door de wereld gaat, ons bezig houdt. Mogen we toch in kinderlijk vertrouwen alles van de Heere verwachten. Zoekt en vindt troost bij Hem. Hij is het die het zegt: ‘En roep Mij aan in den dag der benauwdheid; Ik zal er u uithelpen, en gij zult Mij eren.’

Jenneke Wolfert is leerling van CSG Prins Maurits in Middelharnis.