Afbeelding
Foto:

Makelaar de Dames enthousiast van start

MIDDELHARNIS - Vrijdag 13 maart was een bijzondere dag voor Astrid van der Graaff en Leontine Verolme. Op die dag ging hun website online en was officieel hun makelaardij een feit. Graag vertellen de dames over hun plannen als Makelaar De Dames.

Door Adri van der Laan

Wat brengt twee vriendinnen met allebei een eigen baan ertoe om een makelaarskantoor te starten? Astrid van der Graaff vertelt dat zij altijd al veel interesse heeft gehad in wonen en in ‘huizen’. Als ze als bruidsfotograaf voor haar werk in huizen kwam, heeft ze - naast oog voor het bruidspaar - ook belangstelling voor hoe de mensen gaan wonen. Tijdens een vakantie rijpte het idee bij Astrid om makelaar te worden. Na terugkomst sprak ze haar vriendin Leontine Verolme en zei “ik wil graag makelaar worden, maar wel samen met jou”.
Leontine was direct enthousiast. Zij heeft een groot aantal opleidingen gevolgd en via verschillende werkkringen is ze veel in contact geweest met mensen. Tijdens haar werk bij Woongoed GO en hield ze zich bezig met de verhuur van onder andere vrije sectorwoningen en nu bij Oost West Wonen is ze woonconsulent. En hoewel het werk bij een woningcorporatie behoorlijk verschilt van het werk bij een makelaardij, heeft het toch wel raakvlakken. Ze heeft veel ervaring opgedaan bij de contacten met woningzoekenden en met de presentatie van verschillende woningen.
Hoewel makelaar een vrij beroep is, besloten beide dames toch om een opleiding tot makelaar te volgen. Ze zijn nu SVMINVO gediplomeerd en aangesloten bij de branchevereniging VBO.

Onderscheiden

Op het eiland zijn meerdere makelaars actief. Toch zijn Astrid en Leontine ervan overtuigd dat zij zich kunnen onderscheiden. “Wij zullen zichtbaar, bereikbaar en gastvrij zijn”, beloven ze. De deur van het kantoorpand - gevestigd in ‘Klein HandelsGebouw’ aan de Westelijke Achterweg in Middelharnis - staat overdag altijd open en ’s avonds zijn de dames ook gewoon bereikbaar. “De persoonlijke touch zal bij ons altijd hoog in het vaandel blijven staan”.
Astrid en Leontine leggen uit dat er voor een makelaar op GO nog kansen liggen. Kansen zien ze in de nog steeds groeiende markt. Daarnaast gaat de vergrijzing een grotere rol spelen daarom komt er een grotere behoefte aan levensloopbestendige woningen. De dames willen zich graag in de woningmarkt actief gaan bewegen.
Sinds ze vrijdag officieel van start zijn gegaan hebben ze al veel bemoedigende reacties op hun initiatief gekregen. En ondanks dat het vooral in die eerste dagen ‘een sprong in het diepe’ is, hopen ze in de komende tijd veel mensen van dienst te kunnen zijn. Astrid en Leontine, die dit werk naast hun baan blijven doen, hebben er in ieder geval heel veel zin in.
Makelaarskantoor de Dames biedt naast de verkoop van woningen voor hun relaties ook andere diensten aan, zoals het assisteren bij de aankoop van een woning, een gratis waardebepaling en huurbemiddeling.

Vrijdag kwam ook hun website online waarop het groeiend woningaanbod wordt gepresenteerd. Daarnaast wordt er informatie gegeven over alle diensten van Makelaar de Dames. Zie www.makelaardedames.nl