INGEZONDEN: Lastenstijging

In uw krant van dinsdag 25 februari stond het artikel 'Lokale lasten op Goeree-Overflakkee stijgen met ruim 10 procent. Sinds een jaar wonen we in het Koetertje in Dirksland. In die tijd zijn we getuige geweest van de werkwijze van de gemeente Goeree-Overflakkee. Ik moet zeggen: onbegrijpelijk hoe ondoordacht en dom er werd gehandeld.

De flat aan de Kortevliet staat 38 centimeter lager dan de huisjes in de straten ervoor, hetgeen veel wateroverlast voor de benedenbewoners veroorzaakte. Op het hoogst gelegen gedeelte werd als oplossing een slootje gegraven. Wie hiervoor verantwoordelijk was, dacht dat water omhoog loopt. Ook drainage 60 centimeter in de grond bracht geen oplossing. Dan maar gras zaaien en bomen planten. Helaas, de bomen groeiden en vormden een belemmering voor de zonnepanelen. Bomen eruit, dan maar kleine boompjes. Eindelijk groen voor de deur. Maar niet voor lang.

Om de wateroverlast bij de flat op te lossen, werd er een goot langs de flat gelegd. Slootje dicht, drainage uit het grasveld. Het aanzicht gelijk aan maart 1953, toen het water in de ondergelopen polders ging zakken.

De inrit vanuit het Korteweegje richting de flat is drie keer aangelegd. Steeds te klein, maar naar de bewoners werd niet geluisterd. Bij het aanleggen van een draaiplaats voor containerauto's voor het ophalen van huisvuil was al bekend dat de draaiplaats te klein was. Toch moest het zo gebeuren en inderdaad: draaien was niet mogelijk. Weken later werd de draaiplaats volledig geruimd en werd er een nieuwe voor in de plaats gelegd.

De ambtenaren die hiervoor verantwoordelijk zijn, bleken niet gehinderd te worden door enige kennis en zouden in het bedrijfsleven al lang ontslagen zijn. Misschien dat een volgende gemeenteraad hier iets aan kan doen.

U zult begrijpen dat de lastenverhoging mede door het bovenstaande tot stand is gekomen.

J.G. Nijssen, Koetertje 1 in Dirksland