Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 9 maart a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers op woensdag 11 maart een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 5 maart organiseert men weer een geldbingo met natuurlijk weer super mooie geldprijzen plus een lekker hapje. De zaal aan de Philipshoofjesweg 57a gaat om 18.45 uur open en de ballen starten om 19.30 uur.

Open kerk

In de lijdenstijd zijn op de dinsdagavonden 3 t/m 31 maart, de deuren van de Hervormde gemeente Dirksland geopend. Tussen 19.15 en 19.45 uur is iedereen welkom. Er is gelegenheid voor beleving van het lijden van Jezus, gebed of stilte. Afwisselend zal het orgel worden bespeeld. Aansluitend hierop zal de kerk in de week van 6 april op alle avonden van 19.15-19.45 geopend zijn voor stiltevieringen.

Ledenvergadering Oranjevereniging

De Oranjevereniging Dirksland houdt op 17 maart om 20.00 uur haar algemene ledenvergadering in restaurant het Anker aan de Kaai 27. Dit jaar gaat men 75 jaar vrijheid vieren met extra activiteiten op en rond Koningsdag. Kijk op de Facebook pagina en de website van ovdirksland voor het laatste nieuws.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Aspergewandeltocht

Zaterdag 2 mei hoopt het team van Aspergeboerderij Van der Velde te Herkingen voor de derde keer een Aspergewandeltocht te organiseren. De start en finish zijn op de boerderij aan de Peuterdijk te Herkingen. De tocht voert door polders, over dijken en door de Slikken van Flakkee. De opbrengst van deze wandeltocht is dit jaar bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De te wandelen afstanden zijn 6,5, 12,5 en 25 km

MELISSANT

Pastamaaltijd 55+

Dinsdag 10 maart is er weer een maaltijd in de Melishof te Melissant. Op het menu staan diverse soorten pasta’s, o.a. macaroni, geserveerd met een lekkere saus. De aanvang van de maaltijd is om 17.30 uur. Inloop vanaf 17.15 uur. Kosten: € 6,- pp., exclusief. Opgeven bij: Dirk en Elly Spahr vd Hoek; tel: 602411 of mobiel: 0651074048/ 0638927456. (graag na 18.00 uur). Dit kan tot en met 6 maart.

Klaverjasmiddag

Woensdag 4 maart is er weer een klaverjasmiddag op de golfbaan aan de Bouwdijk. Vanaf 13.00 uur kan er worden ingeschreven. De start is 13.30 uur. Inschrijfgeld € 3,-. Aanmelden kan ook telefonisch via 06-55734858 / 0187-605060.

MIDDELHARNIS

Hoeksteenlezing over ‘Het ambt’

Maandag 9 maart is er een Hoeksteenlezing/cursus Geestelijke Vorming in de ‘De Hoeksteen’ aan de Ring in Middelharnis. Spreker is ds. A.D. Fokkema uit Kerkwerve. Het thema van de lezing is ‘Het ambt’. Aanvang om 20.00 uur. Voordat de avond begint, is er gelegenheid om koffie te drinken.

RealTime jongerenavond

Zaterdag 14 maart wordt er weer een RealTime jongerenavond georganiseerd! Deze keer hoopt ds. J.C. den Ouden te spreken over het thema: ‘In het water van de doop’. Wat betekent het eigenlijk wanneer je gedoopt bent? Wat betekent de doop voor jou? Jongeren zijn van harte welkom in de aula van de CSG Prins Maurits aan de Koningin Julianaweg 57. De inloop is vanaf 19.15 uur, de avond begint om 19.45 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 7 maart is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 weer geopend. Tussen 09.30 en 11.30 staat men klaar om hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen. Deze goederen zijn welkom: Goed functionerende koelkasten en ander bruikbaar witgoed; Nette kleding, zowel dames- heren- en kinderkleding; Incontinentiemateriaal of andere hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen e.d.; Huishoudelijke spullen zoals, borden, bestek, kop en schotel, nog goed werkende keukenmachines zoals mixers, magnetrons, koffiezetapparaat e.d.; pannen; Ook (tuin)gereedschap is welkom, indien elektrisch natuurlijk wel in goede staat en werkend; Éénpersoonsbedden en net schoon beddengoed en éénpersoons matrassen. (Klein)meubilair, liefst zelf in de loods brengen. Voor ander meubilair graag even contact opnemen. Voor alle goederen die men graag ontvangt geldt natuurlijk: in goede, schone, onbeschadigde en nog bruikbare staat! (geen ‘rommel’). In de loods is ook een verkooptafel. Wie meer wil weten over de projecten, kan de website www.oosteuropa-werkgroep.nl. Voor vragen tips of andere zaken kunt U contact opnemen door middel van het e-mailadres: info@oosteuropa-werkgroep.nl. of via tel: 06-27590230.

Lentecursus Muziek met Peuters

Na de krokusvakantie kunnen muzikale peuters weer instromen in de ‘Muziek met Peutercursussen’. Deze worden gehouden op vrijdag in het Wijkcentrum te Middelharnis. De cursus is van 9.30 tot 10.15 uur voor de allerjongsten en van 10.30 uur vanaf 2 ½ jaar. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om met hun (oppas-) of (klein-)kind samen plezier in muziek te beleven. Het gaat om een cursus van 7 weken, waarbij de kinderen muziek maken met ritme-instrumenten en andere materialen, bewegen op muziek, zingen en luisteren naar bekende en nieuwe liedjes. Op deze manier wordt uw kind op alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Docente Angelique de Boer (LIEK van muzLIEKtiviteiten) heeft sinds 2010 diverse muziekprojecten voor jonge kinderen gedaan, waaronder Muziek met Peuters. Voor meer informatie zie http://muziekgebouwgo.nl/muziek-met-peuters (het gaat om periode 4).

Cursus Geestelijke Vorming over evolutie

Voor de Cursus Geestelijke Vorming zal op donderdag 19 maart Prof. Dr. Ir. W. de Vries uit Wageningen spreken. Via een beamerpresentatie zal hij het indringende onderwerp inleiden en toelichten over het veel besproken onderwerp aangaande de Evolutie theorie. Vooral voor jongeren een onderwerp wat een geweldige ontwikkeling door maakt en vele vragen oproept. De titel van de lezing vat het alles samen: "Evolutie: waarom aanvaarding ervan ons heil op het spel zet”. De avond begint om 19.45 uur.

Kaartmiddag

Zaterdag 7 maart is er een kaartmiddag van de O-G-O. In het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3.50. Bij binnenkomst een gratis kopje koffie of thee. Aan het eind is er nog een verloting.

OOLTGENSPLAAT

Voorjaarsverkoping

Vrouwenvereniging Hanna houdt in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Lindenlaan 4 op zaterdag 7 maart een verkoping. Er is weer van alles te koop: lekkers van bakkerij ten Hove, groente en fruit, tulpen en groendecoraties, fotokaarten en mooie tweedehandskleding. Win een lekkere rollade of de boodschappenmand. Ook kunt u terecht voor een kopje koffie, thee, soep of een broodje hamburger. Welkom van 9.00 tot 13.00 uur.

Breicafé

Donderdag 12 maart a.s. is er Breicafé van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 11 maart is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 7 maart is er een bingo van de O-G-O om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STAD AAN ’T HARINGVLIET

Italiaanse maaltijd

Stichting ‘Ons Trefpunt’ organiseert op 13 maart een maaltijd met Italiaanse gerechten. U kunt die avond komen genieten van de pure smaken, die de Italiaanse keuken te bieden heeft. Verschillende gerechten staan die avond op het menu, zodat u kunt kiezen wat u het lekkerste vindt of van alles wat kunt proeven. De avond begint om 18.00 uur in het Trefpunt, Oranjelaan 14. Kosten: €15 per persoon inclusief één consumptie. In verband met de boodschappen is het wel verplicht u op te geven vóór 11 maart bij: Leen, tel.: 663657 of Greet tel.: 611972.

STELLENDAM

Spelletjesmiddag 55+

Donderdag 12 maart is er weer een gezellige middag van de Stichting ZIJN Stellendam. Deze middag kunnen er diverse spelletjes en quizjes gedaan worden. Dit onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers. Komt u ook gezellig een praatje maken of een spelletje spelen? Opgeven bij: mevr. M. v. Oostenbrugge; tel: 491653 of bij: mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Plaats: Het Haagse Huus te Stellendam. Aanvang: 14.30 uur, de zaal is open: 14.15 uur. Entree: € 2,50.