Lenteconcert in teken van 75 jaar vrijheid

OUDE-TONGE - Vrijdag 13 maart is het weer zover. De Amazing singers uit Stellendam, Excelsior uit Dirksland, Apollo uit Nieuwe-Tonge en Advendo uit Ooltgensplaat slaan de handen ineen voor hun inmiddels traditionele lenteconcert in de Grutterswei te Oude-Tonge.

De gezamenlijke koren willen hiermee niet alleen een mooi concert ten gehore brengen, maar hopen bovenal dat geïnteresseerden over de drempel worden getrokken om zich aan te sluiten bij één van de koren.

Er wordt heel veel gedaan om muziek permanent te verankeren in de samenleving. Voor de jeugd zijn het nu Koningin Máxima en minister Van Engelshove die als ambassadeurs optreden voor het initiatief “Méér Muziek in de Klas”. De organisatie steunt dit initiatief door voor kinderen tot en met 12 jaar een korting van € 2,50 te geven op de toegangsprijs. Hierdoor bedraagt de toegangsprijs voor hen geen € 7,50 maar € 5,--.
De koren benadrukken dat het zingen in een koor veel voordelen kent. Zo is het gezond voor lijf en (koor)leden. Gebleken is dat zingen stress verlagend werkt en een uitstekende manier van stoom afblazen blijkt te zijn. Tevens vervullen de koren een belangrijke sociale functie als ontmoetingsplaats en voorkomt het hiermee dat personen binnen onze samenleving vereenzamen.

Het belooft een mooie muzikale avond te worden met niet alleen een keuze uit het eigen repertoire. Er zal uitgebreid aandacht zijn voor het feit dat we al 75 jaar in vrijheid kunnen leven in Nederland. De aanvang van het concert is 1945 uur.