De opgeviste vaten worden op de Markt van Goedereede gebracht
De opgeviste vaten worden op de Markt van Goedereede gebracht

Pop-up portmuseum in Goedereede

GOEDEREEDE - De stichting Goereese Portdagen wil tijdens de portdagen van 2020 een pop-up museum openen. Hier zal de geschiedenis van Goedereede te zien zijn en natuurlijk ook de historie van de Portdagen.

In 1918 zijn de portvaten door de vissers opgevist en deze vaten zijn geveild op de Markt van Goedereede. Vorig jaar is er een presentatie gehouden over het verhaal achter de opgeviste portvaten. De stichting heeft al veel materiaal over de opgeviste vaten en de geschiedenis van Goedereede, maar hoopt dat er bij de (oud) inwoners van Goedereede ook nog materialen zijn, die de stichting tijdens deze dagen mag gebruiken, of vooraf in mogen zien. Dit kunnen kranten of foto’s zijn maar misschien heeft u nog een attribuut of aandenken aan de geschiedenis van Goedereede. Het lijkt de stichting erg interessant om op deze manier met elkaar een mooie expositie te kunnen maken.

Waar het museum haar deuren zal openen is ook nog niet bekend. De stichting heeft wel een aantal locaties op het oog, maar hierover moet nog verder gesproken worden. Als u een mooie locatie heeft of u heeft materialen die interessant zijn voor het museum, dan kunt u hierover contact opnemen met één van de leden van de stichting Goereese Portdagen, via info@portdagen.nl of u kunt bellen naar Elma Tanis 06-1058590. De portdagen worden dit jaar gehouden op 18, 19 en 20 juni.