Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 2 maart een kaartmiddag. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Klaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 5 maart a.s. een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,- per persoon. Voor verdere info: Anneke Bakker, telefoon: 0187-612175/06-46 30 78 10.

GOEDEREEDE

Toneelstuk 'Is goed'

Uithuwelijken, u denkt dat dit alleen voorkomt in de Oosterse culturen? nee hoor. In onze blauw-bloed-families is het dé manier om je status te verhogen. Wees welkom bij de familie van Baarle, die de bruiloft van hun dochter voorbereid. Ze gaat trouwen met "Jan streepje Willem".De club brengt de hele maand maart, elke vrijdag en zaterdagavond het stuk 'Is goed' op de planken in SRGO Oostdam. kaarten á € 10,- zijn verkrijgbaar bij VVV Ouddorp, Spar Goeree, Bloemendag bij Evelien en Oostdam Goedereede. Zaal open 19:00 uur, Aanvang 19:30 uur. Ook dit jaar speelt de toneelclub een matineevoorstelling voor de eenzame ouderen van het eiland. Deze voorstelling word mede mogelijk gemaakt door de subsidie van de stadsraad.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Collecte Jantje Beton

Van 2 tot en met 7 maart 2020 wordt de jaarlijkse Jantje Beton Collecte georganiseerd: een collecte voor en door organisaties bij u in de buurt. Van Ouddorp tot Middelharnis collecteren de leden van Scouting Goedereede en Karateschool Kiyozumi voor de Jantje Beton Collecte. Met de collecte is 50% van de opbrengst voor de clubkas en de andere 50% besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Want "buitenspelen is gezond en leuk". Jaarlijks zetten ruim 40.000 collectanten van 1.500 organisaties zich in om tijdens de Jantje Beton Collecte extra geld op te halen voor hun clubkas. Met meer inkomsten is meer mogelijk. Zoals onderhoud, aanschaf en vervanging van materialen of de organisatie van activiteiten. Kom ook in actie voor buitenspelen en bewegen! Help mee en geef aan de collectanten! Voor meer informatie kunt u terecht op www.jantjebeton.nl en www.scgoedereede.nl

MELISSANT

Pastamaaltijd

Dinsdag 10 maart is er weer een maaltijd in de Melishof. Op het menu staan diverse soorten pasta’s, o.a. macaroni, geserveerd met een lekkere saus. De aanvang van de maaltijd is om 17.30 uur. Inloop vanaf 17.15 uur. Kosten: € 6,- pp. Exclusief drankjes. Opgeven bij: Dirk en Elly Spahr vd Hoek; tel: 602411 of mobiel: 0651074048/ 0638927456. (graag na 18.00 uur). Dit kan t/m 6 maart.

OOLTGENSPLAAT

Kledingverkoop

Woensdagmorgen 26 februari is er weer een kledingverkoop van tweedehands dames- en kinderkleding in de Hersteld Hervormde Kerk aan de Lindenlaan 4. De kerk is open van 9.30 tot 11.00 uur. Ook kunt u goede gebruikte rommelmarktspullen inleveren voor de jaarlijkse rommelmarkt die dit jaar gehouden wordt op 29 augustus.

Koersbalclub zoekt leden

Koersbal is een spel dat het gehele seizoen gespeeld kan worden en het is een goede manier om in beweging te blijven. Koersbal wordt binnen gespeeld: koersbal is een gezelschapsspel; koersbal lijkt op jeu de boules; het zwaartepunt van de bal ligt naast het midden zodat de bal bij het afnemen van de snelheid een bocht maakt; het is de bedoeling dat de bal zo dicht mogelijk bij het witte balletje komt te liggen. In Ooltgensplaat wordt er koersbal gespeeld op donderdagmiddag van 14.00 uur - 16.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Er is plaats voor nieuwe leden. Als u informatie wilt of u aanmelden kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Marion Kieviet, e-mail m.kieviet@zijngo.nl of telefoonnummer (0187) 48 33 66, toets 1.

SOMMELSDIJK

Toneelavond

Leden van de O-G-O kunnen met korting naar de toneelavond met toneelvereniging ”Kant noch Wal”. De avond wordt gehouden in de zaal van “de Zwaluw” aan de Sperwer” 55. Voor 12 maart staat er weer een toneeluitvoering op het programma. Het stuk heet “Operatie suikeroom” Het is een kluchtig blijspel in drie bedrijven. Ook nu weer gaan de smile en de gulle lach vergezeld van de nodige spanning. Leden van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) krijgen korting op de toegangsprijs en betalen maar € 5,--. Aanmelden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237. Zaal open 19.30 uur, aanvang voorstelling 20.00 uur. Entree te voldoen aan de zaal.

OUDDORP

Kinderdienst

Zondag 1 maart is er een kinderdienst in de gereformeerde kerk. Bianca Boender wil met de aanwezigen nadenken over zaaien en oogsten. Dit naar aanleiding van een gelijkenis die Jezus vertelt. Met Martijn en Antoinette Dijkgraaff zullen er leuke kinderliedjes gezongen worden. De aanvang 10.00 uur.

Themadienst: “Weggegooid”

Op zondag 1 maart 2020 vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere themadienst plaats. De dienste begint om 9.30 uur en ds. K. van Wijngaarden is de voorganger. “Als je iets niet meer wilt hebben, dan gooi je het weg. Of je geeft het aan iemand anders, die het wel wil hebben. Als jij nou één ding zou mogen uitkiezen wat je weg wilt gooien, wat zou dat dan zijn? Denk er goed over na, want het antwoord dat je geeft, zou je leven kunnen veranderen..”, hierover wordt nagedacht tijdens deze dienst.

Natuurmonumenten 55+

Woensdag 4 maart heeft de 55+ club in Ouddorp boswachter Ted Sluijter uitgenodigd voor een informatiemiddag. De Kop van Goeree is een ware schatkamer voor de natuur. Het duingebied, de Kwade Hoek, de Scheelhoek. Je zal het maar in je achtertuin hebben. En niet te vergeten: het Haringvliet. Want ruim een jaar geleden was het dan zover: voor het eerst in bijna 50 jaar kon zeewater het Haringvliet instromen via een kier in de sluizen. Een historisch moment, zeker voor trekvissen die via het Haringvliet de rivier op willen om er te paaien en eieren af te zetten. Zes organisaties wisten dat dit moment er aan zat te komen. Zij gingen een samenwerking aan en kregen een forse subsidie uit het Droomfonds van de Nationale Postcodeloterij. Boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten is nauw betrokken bij al dit gebeuren. Tijdens zijn presentatie in de Dorpstienden in Ouddorp, zal hij vertellen over de natuur op de Kop en waarom die Kier zo belangrijk is. En ook wat de gevolgen zijn voor de natuur van bijvoorbeeld het Haringvliet. Uiteraard is hij benieuwd naar uw vragen en opmerkingen. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,50 inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 11 maart is er geen activiteit in verband met biddag.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 4 maart is er een Bingo van de O-G-O. Deze begint om 13.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. Daarna een verloting.

OUDE-TONGE

Toneelavond A.S.V. Oostflakkee

Zaterdag 7 maart is er een toneelavond van de A.S.V. Oostflakkee. Er wordt opgetreden door de ‘Nieuwe Comedie’. De avond wordt gehouden in De Grutterswei. Toegangskaarten € 10,-. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Aanmelden voor 3 maart tussen 19.00 en 21.00 uur bij Herman, tel. 0187-630098 of h.zonneveld39@hotmail.com. Betaling overmaken via NL22rabo0314657959.

Bingo A.S.V. Oostflakkee

Vrijdag 28 februari is er weer een bingo van de A.S.V. Oostflakkee. De avond wordt gehouden in het gebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27. Zaal open 19.00 uur, aanvang 20.00 uur. Kosten € 7,50 met gratis een kopje koffie of thee.