Zorggroep Haringvliet start met nieuwe groepen GLI

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vorig jaar zijn met succes twee groepen Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) gestart vanuit de Zorggroep Haringvliet.

De GLI is een leefstijlprogramma gericht op het duurzaam veranderen van de leefstijl, door middel van aandacht voor voeding, bewegen, slaap, ontspanning en stress. Het programma bestaat uit individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten begeleid door een gecertificeerd leefstijlcoach en duurt twee jaar.

Om aan de GLI deel te kunnen nemen gelden de volgende criteria: U bent volwassen en u heeft een BMI hoger dan 25 met verhoogd risico op diabetes en/of hart-en vaatziekten; U bent volwassen en u heeft een BMI hoger dan 30.

De GLI wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering, waarbij u voor de GLI geen eigen risico betaalt. De huisarts stelt de diagnose, dus een verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoeding.

Heeft u interesse in de GLI en wilt u meer weten? U bent van harte welkom op een van de volgende voorlichtingsbijeenkomsten:
- Dinsdagmiddag 25 februari inloop 13.15-start 13.30-14.15 uur in Ouddorp en Dinsdagavond 25 februari inloop 19.00- start 19.15 -20.00 uur in Ouddorp.
- De bijeenkomsten worden gehouden in Therapie- en Bewegingscentrum Goeree, Molenweg 4 (boven de Jumbo). Aanmelden via info@therapie-goeree.nl.
- Dinsdagmiddag 25 februari 17.00-18.00 uur in Dirksland bij Fysiotherapie van den Berg, Vroonweg 10. Aanmelden: info@fysiotherapievandenberg.nl.