Valentijnsdiner voor Boedapest

OUDE-TONGE - Op 14 februari organiseert Jeugdvereniging 'Wie volgt' van de hervormde gemeente van Oude-Tonge een valentijnsdiner in het verenigingsgebouw Diakonia aan de Kolfweg 1. De opbrengst is voor de stichting Embrace.

Een deel van de Jeugdvereniging gaat eind april op werkreis naar Boedapest om evangelisten Michel en Janet van Boxtel te ondersteunen bij werkzaamheden onder de allerarmsten in Hongarije. In Hongarije heerst veel armoede. Alhoewel er sinds 2018 een wet van kracht is dat de dak- en thuislozen niet meer in het centrum van Boedapest mogen komen, zijn ze er nog steeds. In september bracht 'Max Maakt Mogelijk' een bezoek aan dit project waar de familie Van Boxtel werkt voor deze mensen. Deze aflevering is ook terug te zien op de website van de omroep.

De jongeren van de jeugdvereniging kwamen via via in contact met dit echtpaar en willen heel graag in daad en gebed een bijdrage leveren. Er wordt een dak vernieuwd voor een gezin in een schrijnende situatie, muziek gemaakt op een plaatselijk school, een hok voor kippen gebouwd en gewerkt aan een veiligere speeltuin.

In de aanloop naar deze werkreis organiseren zij in de maanden vooraf een viertal activiteiten. Op 11 januari jongstleden was er een dienstendag, wegens succes wordt deze herhaald op 14 maart. Ook staat er een indoor beachvolleybal toernooi gepland op 18 april waarvoor de jeugdverenigingen en andere belangstellenden op Goeree Overflakkee worden uitgenodigd.

De opbrengst van het valentijnsdiner wordt dan ook gelijk ingezet voor het vernieuwen van een dak voor een moeder met 4 kinderen. Hoe leuk zou het zijn om u te ontmoeten tijdens het valentijnsdiner. Samen genieten van elkaar onder genot van live muziek en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan dit belangrijke werk in Hongarije. Aanmelden kan nog tot 11 februari via valentijnsdiner.ot@gmail.com. De kosten zijn 35 euro per persoon. Het diner begint om 18.30 uur, de inloop is vanaf 18.00 uur.

Ook is het mogelijk om voor 15 euro een bak Nasi Rames te bestellen. Deze wordt natuurlijk op de u bestelde tijd op 14 februari afgeleverd.