Voorlichting over nieuwe groepen Gecombineerde Leefstijl Interventie

GOEREE-OVERFLAKKEE - Binnenkort starten nieuwe groepen Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) op Goeree-Overflakkee. Hiervoor organiseert Zorggroep Haringvliet twee voorlichtingsbijeenkomsten, op 18 februari in Ouddorp en op 25 februari in Dirksland.

De GLI is een leefstijlprogramma dat is gericht op het duurzaam veranderen van de leefstijl door middel van aandacht voor voeding, bewegen, slaap, ontspanning en stress. Het programma bestaat uit individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten begeleid door een gecertificeerd leefstijlcoach en duurt twee jaar.

Om aan de GLI deel te kunnen nemen gelden twee criteria. U bent volwassen en u heeft een BMI hoger dan 25 met verhoogd risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten of u bent volwassen en u heeft een BMI hoger dan 30.
De GLI wordt vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering, waarbij u voor de GLI geen eigen risico betaalt. De huisarts stelt de diagnose, dus een verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoeding.

Heeft u interesse in de GLI en wilt u meer weten? U bent van harte welkom op een van de voorlichtingsbijeenkomsten. Op dinsdagmiddag 18 februari is de eerste bij Therapie- en Beweegcentrum Goeree aan de Molenweg 4 (boven de Jumbo) in Ouddorp. Inloop vanaf 13.15 uur, de bijeenkomst is van 13.30 tot 14.15 uur en aanmelden kan via info@therapiegoeree.nl. Op dinsdagmiddag 25 februari is de tweede voorlichtingsbijeenkomst bij Fysiotherapie van den Berg aan de Vroonweg 10 in Dirksland. Inloop vanaf 16.45 uur en de bijeenkomst is van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden kan via info@fysiotherapievandenberg.nl.