Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Klaverjasavond

De plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert voor donderdag 20 februari a.s. een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,00 per persoon. Voor verdere info: Anneke Bakker, telefoon: 612175/06-46 30 78 10.

Bingo voor 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 20 februari a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 5,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34.

GOEDEREEDE

Spelletjes en fondue bij Goeree Creatief

Op dinsdag 25 februari is men weer van harte welkom bij Goeree Creatief in partycentrum Oostdam te Goedereede. Deze keer wordt om 16.00 uur met spelletjes begonnen en daarna is er fondue. Als u mee wilt doen met de fondue dan moet u zich daarvoor opgeven. Dit kan tot 20 februari a.s. De kosten zijn € 17,50. Daarna is onze gewone inloopavond voor uw breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook tussen 19.00 uur en 22.00 uur. De avonden van Goeree Creatief zijn voor iedereen toegankelijk. Verdere informatie kunt u vinden op de facebookpagina van Oostdam, oostdam@sr-go.nl , bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604.

Verkoping

De kinderclubs van HHG organiseren op zaterdag 15 februari een verkoping van 9.00 tot 14.00 uur bij kerkgebouw de Levensbron in Goedereede. Er zijn allerlei lekkernijen te koop waaronder vers gebakken vis. Daarnaast kunt u bloembolletjes kopen, enveloppen kunnen worden getrokken en er is nog meer. De kinderen zien u graag!

MELISSANT

Zendingsavond

Vrijdag 14 februari hoopt men weer een zendingsavond te houden in gebouw De Poort, Voorstraat 14. De inloop is vanaf 19.15 uur en de avond begint om 19.30 uur. Dit keer hoopt iemand van de stichting Friedenstimme iets te vertellen over Gods werk in de voormalige Sovjet-Unie. Voor deze stichting zal er deze avond een collecte worden gehouden. Ook voor de jongeren is het boeiend. Jongeren en kinderen zijn ook van hartelijk welkom. "We zullen horen hoe God vandaag – in moeilijke omstandigheden – Zijn gemeente opbouwt, uitbreidt en regeert", aldus de organisatie.

MIDDELHARNIS

Spullen voor Jaarmarkt

Zaterdag 15 februari is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de herv. gemeente Middelharnis in te leveren op het industrieterrein aan de Lorenz 1 te Middelharnis. Van 10.00 -11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om ze in ontvangst te nemen.

Gebroeders Maliepaard bij PCOB

Kent u ze, de gebroeders Maliepaard uit Stad? Waarschijnlijk wel. Ze zijn te gast bij de PCOB in De Hoeksteen op maandag 17 februari, aanvang 14.00 uur. Entree € 2,00, gasten betalen € 4,00. Voor de pauze wordt een film over de watersnoodramp van 1953 vertoond en na een gezellige onderbreking gaan de gebroeders verder met een film over de KNRM, in de volksmond de 'reddingsbrigade' genoemd.

Rome: de Groeten!

De stad Rome is in het Nieuwe Testament belangrijk. De apostel Paulus verbleef daar na een zeereis 2 jaar als gevangene en ligt er ook begraven onder de Sint Pieter. Ook schreef hij een brief aan de gemeente van Rome (die al bestond) en doet veel mensen daar de groeten. Hij waardeert ze. Maar in het boek Openbaring komt de stad er in zeer negatieve zin voor. Rome: de groeten!!!, is het dan, of: hoepel op!!!. Al eeuwen woont de paus in de stad als opvolger van Petrus en plaatsvervanger van Christus op aarde. Ook Paulus ligt er begraven onder wat nu de kerk Sint Paulus buiten de muren is. We volgen de reis van de apostel naar Rome en proberen te achterhalen wat het Nieuwe Testament erover zegt. Welkom op maandag 17 februari om 20.00 uur in de Emmauskerk te Middelharnis. Kijk ook op www.emmauskerkmiddelharnis.nl

Bingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 19 februari een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Zij hopen er een leuke gezellige middag met u te hebben. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden Bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Grenzeloos Bewegen voor KiKa

Vrijdagavond 28 februari organiseert Grenzeloos Bewegen i.s.m KiKa-Goeree-Overflakkee ten behoeve van Kika de Electric Family Bootcamp! Samen in het donker bootcampen, maar wel zo gek mogelijk aangekleed met LED-lights, black light/neon kleding etc. Locatie Cafetaria 't Hoad in Middelharnis. Tijd 18.30 uur - 20.30 uur. Kosten: €5,- p.p. inclusief LED-bril bij aanmelding en goodiebag en soft ijsje na afloop. Opbrengst komt geheel ten goede van Kika. Graag van te voren opgeven via info@grenzeloosbewegen.nl of 0683979309. Opgeven kan t/m 21 februari. Let op! Voor kinderen t/m 7 jaar is begeleiding van een ouder/familielid verplicht.

Open dag stamboomonderzoek

Zaterdag 7 maart is er een open dag stamboomonderzoek en regionale geschiedenis. De dag wordt gehouden in het Streekarchief, Dwarsweg 40, tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis en de organisatie is in handen van Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee, zie ook www.genealogieflakkee.nl. Geïnteresseerden in de familiegeschiedenis van het eiland kunnen zoeken in de archieven en verzamelingen van het Genealogisch Centrum en Streekarchief. Vind uw voorouders, hun adressen en leer meer over het eiland. Wissel gegevens uit met andere bezoekers. Er wordt ook een workshop "Stamboom opzetten via internet" gegeven. Vanwege het beperkte aantal plaatsen bijtijds opgeven via info@genealogieflakkee.nl

NIEUWE-TONGE

Spullen uit grootmoeders tijd

Zaterdag 15 februari is er van 10.00 tot 15.00 uur weer verkoop van spullen uit grootmoeders tijd. Er is van alles te koop: Zand-, zeep-, sodavoorraadbussen in vele kleuren. Er zijn petroleumstellen, Keulse potten, veel zinken artikelen, zoals emmers, teilen, afvalemmers, enzovoort. De verkoop wordt gehouden op het adres Molendijk 140 in Nieuwe-Tonge. Inlichtingen bij de familie Nijssen: 0187-651638.

Roombroodjesactie

Tot en met donderdag 13 februari kunt u heerlijke roombroodjes (€1,35), kersencroissants (€2,00) en chocobroodjes (€1,50) bestellen.
Dit kan telefonisch bij fam. Both (0187-652072) of per e-mail: actie-hhg-nt@solcon.nl. Bestelling ophalen: 15 februari tussen 9.30 en 11.00 uur in de HHK Nieuwe-Tonge, Westdijk 37.

Vrijdagavondcafé

Eén keer in de maand gaan de deuren van Ons Dorpshuis rond 20.00 uur open voor iedereen die het gezellig vindt om samen een drankje te doen, van een potje biljarten houdt, wil kaarten of de uitdaging aangaat op het dartbord. Andere ideeën om van deze avonden een geslaagde avond te maken zijn van harte welkom. Het 'vrijdagavondcafé' is er één keer in de maand van 20.00 tot 24.00 uur en de toegang is gratis. De eerstkomende keer is op vrijdag 28 februari.

Zeeuwse verjaardag

Als vervolg op de zeer geslaagde Flakkeese verjaardag en de oergezellige Brabantse verjaardag zijn nu de voorbereidingen voor de Zeeuwse verjaardag in volle gang. Op zaterdag 7 maart organiseert st. Ons Dorpshuis een gezellige avond met een hapje en een drankje en dit keer een Zeeuws tintje. Zeeuwse Sien is uitgenodigd die samen met haar accordeoniste de avond zal opluisteren.. Zet de datum alvast in uw agenda want het belooft weer een erg gezellige en vooral vrolijke "verjaardag" te worden. De kosten zijn €12,50 p.p. en dat in inclusief een kopje koffie met een Zeeuwse traktatie, een borreltje en hapjes. Reserveren kan via : www.onsdorpshuisnieuwetonge.nl of via 06-11140288

OUDDORP

Kleedjesmarkt Koningsdag

Koningsdag 2020 organiseert Oranjevereniging Ouddorp de traditionele Kleedjesmarkt in de ring van Ouddorp. Deze markt wordt georganiseerd voor jong en oud, een ieder die oude of nieuwe spullen willen verkopen is van harte welkom. "Als je zeker wilt zijn van een plaatsje is het wel handig als je je opgeeft bij het de organisatie. Doe dit via onze website www.oranjeouddorp.nl of lecajora@kpnmail.nl (ook voor info kunt u mailen naar dit adres). Als je op die dag een muziekinstrument wilt bespelen mag dat natuurlijk ook", aldus de organisatoren.

Ochtend voor vrouwen

Zaterdag 21 maart is er van 9.30 uur tot ongeveer 13.00 uur een vrouwenochtend in de Doopsgezinde Gemeente. De spreekster is Mira de Boer (getrouwd met ds. de Boer van de Rafael gemeenschap in Almere, schrijfster van diverse boeken en onlangs op tv bij Andries Knevel). Thema is: 'Lekker belangrijk'. Kaarten kosten € 15,- en zijn tot 14 maart te koop bij: Echte Bakker Akershoek aan de Hoenderdijk, Matty Hameeteman via telefoonnummer: 06-53211030 of Conny Troost via telefoonnummer: 06-81961692.

Opbrengst collecte Hersenstichting

In Ouddorp is in de week van 27 januari t/m 1 februari gecollecteerd voor de Hersenstichting. Deze collecte heeft het mooie bedrag van € 1398,38 opgehaald. De opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Gevers en collectanten worden namens de Hersenstichting hartelijk dank gezegd. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland,Den Haag. Meer info. kunt u vinden op www.hersenstichting.nl

OUDE-TONGE

Ledenvergadering A.S.V.O.-Oostflakkee

Woensdag 19 februari houdt de A.S.V.O.-Oostflakkee een ledenvergadering. De bijeenkomst wordt gehouden in De Grutterswei. De zaal is open vanaf 14.30 uur. De vergadering begint om 15.00 uur. Na 16.00 uur is er een optreden van streekdracht De Arke. Dit gedeelte is voor leden en niet-leden. Vanaf 17.00 uur kan er erwtensoep worden gegeten. Uw bijdrage voor steekdracht en erwtensoep is € 10,-. Niet-leden betalen € 15,-. Dit bedrag kan aan de zaal betaald worden. Graag even aanmelden dinsdag 12 februari tussen 19.00 en 21.00 uur bij h.zonneveld39@hotmail.com of 0187630098.

Nieuws van de werkgroep Uzon

De werkgroep Uzon van de Hervormde PKN gemeente houdt zaterdag 15 februari een inzameling van goederen voor haar zustergemeente Uzon. Het inzameladres is aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen.Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden,neemt dan contact op met de heer A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304 of 06-29590036. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Open Schuur

Zaterdag 15 februari wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

Afronding restauratie Katholieke kerk

Op 16 februari is er een feestelijke mis in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart kerk in. De bisschop van Rotterdam, bisschop Van den Hende, komt speciaal naar de parochiekerk om de afronding van de restauratie te vieren én de fusie precies tien jaar geleden van de zeven parochies uit de Hoeksche Waard en van Goeree-Overflakkee tot één parochie: de Heilige Familie. De eucharistieviering, waarin het pastoraal team van de parochie assisteert, begint om 11.00 uur. Na afloop van de viering op 16 februari spreken de regionaal directeur van Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE) Leonard de Wit en de heer Stephan van Rijt namens het Cuypersgenootschap.

Go&Sing4God

Zaterdag 11 april organiseert Go&Sing4God weer een sing-in op de boerderij. Dit keer is dit op de Langeweg 26. Inloop: 19.30 uur. Start 20.00 uur. Entree: Gratis (wel collecte). Deze keer o.l.v. Praiseband 'The Bridge" uit Oude-Tonge. Kijk voor meer informatie op onze website www.gosingforgod.com en meld je aan voor de nieuwsbrief!

SOMMELSDIJK

Knutselen voor Valentijn

Woensdagmiddag 12 februari is er knutselmiddag bij wijkvereniging de Zwaluw. Deze middag zal in het teken staan van Valentijn. Heb jij een grote liefde waar je je kunstwerk aan wil geven? Kom dan gezellig mee doen. Het begint om 14.00 en is om 15.30 uur afgelopen. Entree € 2,50 inclusief limonade en een snoepje.

Bingo

Zaterdagavond 15 februari is er bingo bij wijkvereniging de Zwaluw. Er worden 11 rondjes gedraaid en er zijn mooie prijzen te winnen. Aan het eind van de avond worden er nog 4 kleine prijzen verloot. Zaal open 19.00 en aanvang 19.30 uur.

STELLENDAM

Verkoping door vrouwenvereniging

Woensdag 12 februari zal de vrouwenvereniging van de H.H.K. een verkoping houden ten bate van de kerk. Er is weer veel te koop, eigen gebakken koekjes, cake, en taart. Ook zullen fruit, eieren, en bloembakjes niet ontbreken. En natuurlijk zijn er de handwerkspullen. Babycadeautjes, sokken etc. Er zal weer enveloppen trekken zijn voor groot en klein. Dit jaar zal er ook een tafel zijn met alleen theologische tweede hands boeken, dus geen romans. Voor ieder die graag een spelletje wil sjoelen, is daar ook gelegenheid voor. En natuurlijk kunt u ook een kopje koffie of thee gebruiken, met iets lekkers, tegen een kleine vergoeding. Ook kan er geraden worden voor een boodschappen mand. De verkoping is bij de kerk, Voorstraat 108 van 13.30 tot 17.00 uur.

Opbrengst collecte

Van 27 januari.tot en met 1 februari 2020 vond in Stellendam de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft € 849,63 opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting dankt een ieder voor de de bijdrage. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op www.hersenstichting.nl.