Afbeelding
Foto:

Flikweert Makelaardij officieel van start

MIDDELHARNIS- Afgelopen donderdag vond de officiële start van Flikweert Makelaardij plaats. Martin Flikweert nam begin januari de makelaardijtak van Profit makelaar Van Heiningen over. Met een nieuwe frisse huisstijl, logo en een nieuwe naam, hoopt de nuchtere Zeeuw zijn diensten te mogen verlenen aan kopers en verkopers op de woningmarkt, zowel op Goeree-Overflakkee, als op Schouwen Duiveland en Tholen.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Een aantal jaren geleden gooide Martin Flikweert het roer om. Maar liefst 22 jaar runde hij een bekende huishoud- en speelgoedzaak. Hij besloot tot een carrièreswitch, en zijn verkooptalenten in te zetten in het onroerend goed. "Ik had al eens zijdelings in het vastgoed gezeten", legt hij uit, "dus de affiniteit had ik al. Het is immers een prachtig en veelzijdig vak. Je komt op allerlei locaties en je hebt te maken met veel verschillende mensen. Op een gegeven moment vond ik het tijd om mijn passie te volgen en daadwerkelijk het vastgoed in te gaan. Ik volgde de avondopleiding via het SVM NIVO. Een pittige studie. Tijdens deze studie kon ik stage lopen bij Profit makelaar Van Heijningen. Hier heb ik ontzettend veel geleerd. Wat wil je. Die man heeft bijna 40 jaar ervaring. Dus dat was een hele goede leerschool. Begin dit jaar besloot Van Heijningen te stoppen met de woningverkoop vanwege persoonlijke redenen, en zich alleen nog te richten op taxaties. Dat was voor mij het perfecte moment om dit deel van hem over te nemen. Zeker ook, omdat ik alle benodigde papieren inmiddels had behaald. Maar voortaan wel onder mijn eigen naam en met mijn eigen huisstijl."

Onderscheiden

Martin denkt dat er zeker nog ruimte is voor een makelaar op Goeree-Overflakkee. "Het is een overname, dus ik ben niet echt een extra speler op de markt", verklaart hij. "Bovendien richt ik mij deels ook op Zeeland, waar ik vandaan kom. Als makelaar moet je je natuurlijk wel kunnen onderscheiden. Dat wil ik doen door een zeer scherp tarief te rekenen en geen opstartkosten in rekening te brengen. Hierbij kan je denken aan kosten voor foto's, 2D-tekeningen, gecertificeerde meetstaten van de woning en plaatsing op social media. Dat kan ik doen omdat ik geen personeel en geen groot eigen pand heb. Ik heb voorlopig een mooie ruimte gehuurd aan de Voorstraat 15 in Middelharnis, waar de mensen, zonodig langs kunnen komen. En verder doe ik alles zelf. Zo bespaar ik veel kosten, die ik niet hoef door te rekenen aan mijn klanten".
Het allerbelangrijkste vind Martin het echter om kwalitatief goed werk af te leveren. "Geen gladde praatjes, maar nuchter, deskundig en eerlijk advies", benadrukt hij. "Dat werkt gewoon het best. De tamtam gaat hard als je iets niet goed doet. Dus is het zaak om te zorgen dat je je werk integer en betrouwbaar uitvoert. Daar zet ik mij volledig voor in. Ik ben bovendien aangesloten bij het VBO. Ook dat geeft de klanten de garantie, dat we een betrouwbare partner zijn bij de koop of verkoop van de woning, bedrijfspand of ander onroerend goed".
Meer informatie of vrijblijvend contact via www.flikweertmakelaardij.nl of 0187 700 211