Yogales bij Inloophuis de Boei

OUDDORP - Op dinsdag 11 februari om 13.15 wordt er bij Inloophuis de Boei een yogales gegeven door Bellatrix van Wingerden. Haar yogastudio Ouddorp viert dit jaar haar 20-jarig bestaan.

Wanneer u de les wilt volgen, dan het volgende mee te nemen; indien u in bezit bent, een mat (Bellatrix neemt zelf ook matjes mee), een fleece deken of een dikke grote handdoek, makkelijk zittende kleding, om ongeremd te kunnen bewegen, bijv. een joggingbroek.

Yogatherapie, een van de vele lessen die Bellatrix en haar docenten geven.
Als je kanker krijgt, dan gebeurt er van alles met je, je kunt boos zijn op het lichaam dat je in de steek laat.
Je komt in een neerwaartse spiraal terecht. Immers dat wat je wilt gaat niet meer, maakt je onzeker. Dat kost veel energie, energie die je juist nodig hebt om te herstellen (leren jouw eigen emmertje energie te doseren)
Yoga gaat uit van de mogelijkheden. Door het ontspannen van de spieren kun je minder heftige pijn ervaren, je leert opnieuw van je lichaam te houden, door te accepteren wat voorheen kon en nu niet meer, de weerstand los te laten en weer vertrouwen te krijgen in het 'nieuwe (andere dan voorheen) lichaam'.

Inloophuis de Boei, vindt u op locatie 'de Overkant', Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Het inloophuis is er voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De Boei biedt allerlei mogelijkheden om tot rust te komen, lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen, iets aangenaams voor jezelf te doen.