Foto van de GO Rotary van vorig jaar.
Foto van de GO Rotary van vorig jaar.

Opbrengst derde Rotary GO Rally
voor eilandelijke KNRM en KiKa

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op zaterdag 18 april rijden weer tientallen equipes over het eiland. Dan staat namelijk de derde editie van de Rotary GO Rally op het programma. De rit voor vintage en 'gewone' auto's brengt niet alleen gezelligheid, maar levert ook geld op voor goede doelen. Dit jaar heeft de Rotary Goeree-Overflakkee twee lokale doelen geselecteerd: de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM), afdeling Ouddorp, en de eilandelijke afdeling van KiKa (Kinderen Kankervrij).

De Rotary GO Rally was twee jaar geleden, bij de eerste aflevering, direct een succes. Dat had te maken met de formule – een gezellige toertocht over Goeree-Overflakkee voor het goede doel – en de zonovergoten entourage waarin de rally plaatsvond. Bij de tweede editie, in 2019, kon de eilandelijke Rotary het succes prolongeren en uitbouwen. Het weer was wederom fantastisch en aan de startlijn verschenen meer equipes dan in 2018. Het opgebrachte geld ging in beide gevallen naar Sjaloom Zorg, de eerste keer voor de inrichting van een terras en de tweede keer voor een beleeftafel.

Bij editie drie mag je voorzichtig spreken van een traditie. De Rotary geeft die op 18 april vorm door wederom te starten bij Tieleman Keukens. Daar schiet burgemeester Ada Grootenboer de eerste equipes weg, nadat deze een behendigheidsproef hebben afgelegd. Wat volgt is een door Theo van Erkel uitgezette rit over het hele eiland – waar naar verwachting veel kleur te zien is door de bloeiende tulpenvelden –, een lunchstop, nog een behendigheidsproef en de finish.

De Rotary Goeree-Overflakkee heeft al meer equipes ingeschreven dan er in 2019 aan de start verschenen: een kleine zeventig. Er is nog ruimte voor circa tien equipes. Het streven is namelijk om tachtig auto's te laten rondrijden. Zoals gebruikelijk zijn er twee klassen: vintage en 'gewoon'.

Behalve het aantal deelnemers groeit ook het aantal sponsors. Eind januari stond de teller al op 42, waarvan de meeste afkomstig zijn van het eiland. Hoofdsponsor is net als de eerste twee edities Vredestein. Een directielid van de bandenproducent rijdt ook mee tijdens de Rotary GO Rally. De serviceclub benadrukt dat groei niet het hoofdstreven is. Dat is gezelligheid én geld bijeenbrengen voor de eilandelijke afdelingen van de KNRM en KiKa.

Prijzen

Deelnemende equipes kunnen in de prijzen vallen. Niet door zo snel mogelijk over het eiland te crossen, maar door onder andere de behendigheidsproeven goed, zeer goed of zelfs uitmuntend uit te voeren. Prijzen die te winnen zijn, zijn bijvoorbeeld een set banden van Vredestein en een tocht te water met de KNRM.

Meer informatie en opgeven: www.rotarygorally.nl. De Rotary GO Rally is ook te vinden op Facebook en Instagram.