Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 10 februari een kaartmiddag. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 12 februari een bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,- per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DIRKSLAND

Valentijnsbingo

Donderdag 6 februari wordt er een valentijnsbingo gehouden in de Victoriahal. Er zijn natuurlijk mooie geldprijzen. Er is ook een verloting met mooie 'hebbedingetjes' voor Valentijnsdag. De zaal gaat om 18.45 uur open en de ballen worden om 19.30 uur gestart. De Victoriahal is te vinden aan de Philpshoofjesweg 57.

Bijeenkomst Longpunt

Door het Longfonds wordt in samenwerking met Zorggroep Haringvliet op donderdag 13 februari opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen met een longziekte. Het onderwerp deze middag is: Longpatiënt in de laatste levensfase''. Wat is de laatste levensfase? Wat zijn de zorgbehoeftes? Wat is de rol van de patiënt? Vragen genoeg om te bespreken. Op een interactieve manier zullen de sprekers, aan de hand van de Longfonds richtlijn 'Palliatieve Zorg – Goede zorg voor mensen met ernstig COPD', inzicht geven in deze levensfase. Deze richtlijn zal voor alle deelnemers gratis beschikbaar zijn. De sprekers zijn: Elly Jordens, verpleegkundig specialist longziekten, Van Weel-Bethesda ziekenhuis, Bill Paterson, longfysiotherapeut. De bijeenkomst van Longpunt Haringvliet vindt plaats op donderdag 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57 te Dirksland. Mail voor meer informatie naar haringvliet@longpunt.longfonds.nl.

GOEDEREEDE

Jaarvergadering VVRG

Dinsdag 11 februari houdt de Vereniging Vrouwen van rondom Goeree hun jaarvergadering met warm en koud buffet en verloting. De avond is alleen voor leden. Voor informatie kunt u bellen naar Ineke Tanis tel 0187-683249.

MELISSANT

Klaverjasmiddag

Woensdag 5 februari is er weer een klaverjasmiddag op de golfbaan aan de Bouwdijk. Inschrijven kan tussen 13.00 en 13.30 uur. Kosten: € 3,-.

Instrumentenworkshop

Bij de Vrolijke Fluiters in Melissant zijn de laatste weken instrumentenworkshops gehouden. De blokfluitleerlingen van Vrolijke Fluiters groep 2 kregen zo de kans om kennis te maken met diverse andere instrumenten. Bij de eerste twee workshops werd door docente M. de Lange-van Buren iets verteld over de dwarsfluit, panfluit, pijperfluit, piano, harp, gitaar en klein slagwerk waarna zij deze liet horen. Daarna mochten de leerlingen de instrumenten zelf uitproberen. De derde workshop is gehouden in samenwerking met professioneel hoboïst dhr. A.J. de Lange. Hierbij kwamen de rietinstrumenten aan bod: hobo, Engelse Hoorn, fagot, klarinet en saxofoon. Ook de viool en contrabas werden tevoorschijn gehaald. Over al deze instrumenten wist De Lange pakkend te vertellen en natuurlijk heeft hij ze ook bespeeld. Het leukste voor de leerlingen was dat ze het zelf konden uitproberen. Informatie over muziekles is verkrijgbaar bij Fam. De Lange via tel. nr 0187-602620 of e-mail aj-delange@kpnmail.nl. Er wordt les gegeven op blokfluit, dwarsfluit, hobo, Engelse hoorn, fagot, klarinet en saxofoon. Tevens kunt u hier een aanvraag doen voor het stemmen van uw piano.

MIDDELHARNIS

Hoeksteenlezing

Maandag 17 februari wordt in het kader van de Cursus Geestelijke Vorming weer een 'Hoeksteenlezing' gehouden. De avond in de Hoeksteen aan de Ring begint om 20.00 uur. Spreker is dr. M. Klaasen uit Arnemuiden over het thema 'Een veelbelovend God'. De kosten zijn € 4,-.

NIEUWE-TONGE

Vergadering Oranjevereniging

Maandag 10 februari wordt in de bovenzaal van 'Ons Dorpshuis' een vergadering gehouden van de Oranjevereniging ' Ring van Oranje'. Iedereen is welkom om samen de activiteiten van het afgelopen jaar te evalueren. Ook zullen de financiën worden doorgenomen en is er natuurlijk aandacht voor de komende activiteiten. Ideeën zijn dan ook welkom. "Wanneer u niet in de gelegenheid bent aanwezig te zijn, maar wel leuke ideeën heeft, mail dan naar ringvanoranje@gmail.com. De aanvang van de vergadering is 19.30 uur", aldus de organisatie.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Donderdag 13 februari is er breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181.

Poters eten

Op vrijdag 14 februari a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn. (€ 1,00 voor 3 lootjes). Gezellig en lekker poters eten in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,-. U kunt zich opgeven voor 7 februari a.s bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Verkoping door vrouwenverenigingen

De ochtend- en avondvrouwenverenigingen Ora et Labora houden zaterdag 8 februari hun jaarlijkse verkoping in Eben Haëzer. Er zijn veel dingen te koop, zoals Jemako schoonmaakartikelen, groente en fruit voor de wintervitamines, snoep en kruiden van Adullam zijn er ook volop. Verder is er houten speelgoed van Vlinderhout. Boeken, overheerlijke boerenkaas, maar ook zijn er de eigen gebakken producten zoals: koekjes, cake, arretjescake, appelkoeken, en natuurlijk de heerlijke Ouddorpse advocaat. Erwtensoep, slaatjes en bonbons. Ook kunt u er terecht voor een nieuwe hoed. Voor de kinderen is er glasverven en taartjes bloemschikken. Ook kunt u zich opgeven om deel te nemen aan een workshop bloemen ring maken. Kosten € 12.50 en opgeven bij Margreet Klepper 680646 of bij Bea Tanis 682940. Natuurlijk kan er ook een bloemstuk worden gekochte. Er zal tevens een rommeltafel zijn met allerlei leuke spulletjes. Tussen de middag kan er Fish and Chips gegeten worden en zal er door de mannenvereniging vis worden gebakken. De verkoping vanaf half 10 en duurt tot half 3. Eben Haëzer is tevinden aan de Preekhillaan 3. De opbrengst van deze verkoping zal bestemd zijn voor de volgende doelen: 50% voor het winterproject van Bright spot of hope en 50% voor de kerkvoogdij.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 12 februari is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Potermaaltijd 55+

De Plaatselijke Commissie te Oude-Tonge van de stichting ZIJN organiseert op woensdag 19 februari een gezellige middag met optreden van "Zeeuwse Sien". De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27, aanvang 14.00 en wordt afgesloten met een Potermaaltijd. De kosten van deze middag zijn € 15,-- incl. koffie en 3 consumpties. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden vóór 17 februari bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met vooruitbetaling, naam en adres door de bus gooien. Tel. Nel 0187-642697.

SOMMELSDIJK

Avond Geestelijke Vorming

Donderdagavond 6 februari is er weer een avond voor Geestelijke Vorming. De avond wordt gehouden in de Rehobôthkerk aan de Olympiaweg. De aanvang is 19.45 uur. De lezing wordt verzorgd door ds. J. van Rijswijk uit Oud-Beijerland. Het onderwerp zal zijn: 'Huisbezoek - Hartbezoek'.

Muzikale bingo

De O-G-O organiseert op vrijdagmiddag 14 februari in de zaal van 'de Zwaluw' aan de Sperwer 55 een muzikale bingo. De Muzikale Bingo werkt niet met getallen maar met liedjes. Om een voorbeeld te geven: het liedje Poen van Willem Parel. Welnu, die titel wordt door Willem Parel (=Wim Sonneveld) niet één maar wel 80 keer gezongen. De titel is dus Poen. U streept Poen door op uw kaart. De Bingomaster (Kees Bos) gaat nu alle liedjes laten horen. Hoort u een liedje dat bij u op de kaart staat, dan streept u dat door. Wie het eerst het bovenste rijtje vol heeft, roept bingo! Net een gewone bingo eigenlijk. Maar met dit verschil: de middag is veel levendiger. De meeste mensen kunnen zich namelijk niet bedwingen en zingen uit volle borst de liedjes mee. Zo is De Muzikale Bingo dus niet alleen spannend maar ook ontspannend. En er valt ook nog heel wat te lachen want er loopt een presentator rond die heel veel grappen op de zaal loslaat. De zaal gaat open om 13.30 uur en we beginnen om 14.00 uur. Einde van de middag tussen 16.00 en 16.30 uur. Deelname aan deze middag kost u slecht € 5,-- (niet-leden betalen € 10,--) en dat is dan voor de deelname aan de bingo en inclusief de koffie/thee bij binnenkomst. U hoeft dus niet meer te betalen voor de bingokaartjes ! Aanmelden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237. Betalen aan de zaal.

STELLENDAM

Oliebollenverkoop

De activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente houdt zaterdag 8 februari een oliebollenverkoop op het Oranjeplein. Men kan er terecht tussen 8.00 en 12.00 uur. De oliebollen zijn 0,70 cent per stuk.