Kees Tanis (links) en Richard Looij bij de speelhoek voor kinderen van bezoekers.
Kees Tanis (links) en Richard Looij bij de speelhoek voor kinderen van bezoekers. Foto:

Tuinmaterialen Goeree-Overflakkee klaar voor opening

SOMMELSDIJK - Er wordt geschilderd, gezaagd en geklust. Bij Tuinmaterialen Goeree-Overflakkee wordt deze week hard gewerkt om alles klaar te maken voor de opening aanstaande zaterdag. Bedrijfsleider Kees Tanis: "Ik heb er enorm veel zin in om hier aan de slag te gaan."

Tekst en foto: Martijn de Bonte

Het pand aan de Westelijke Achterweg in Sommelsdijk heeft een metamorfose ondergaan. Vroeger was er een bouwmarkt gevestigd, maar de afgelopen zes jaar stond het leeg. Nu liggen er terrastegels op de vloer, wordt er gewerkt aan een showvijver en er is er een ruime keus aan tuingereedschap. Kees Tanis: "Nagenoeg alles is aanwezig om een tuin te maken. Klanten kunnen hier terecht voor advies, het maken van een tuinontwerp, het bestellen van de tuinmaterialen en het gereedschap. We hebben een overdekte showtuin van 500 vierkante meter, zodat men altijd binnen kan stappen. Iedereen kan bij ons terecht, we leveren producten van scherp geprijsd tot exclusief."

Van origine hovenier

Kees Tanis is geen onbekende op Goeree-Overflakkee. Hij komt oorspronkelijk uit Ouddorp, maar is vandaag de dag inwoner van Stellendam. Van origine is hij hovenier, nu verkoper van tuinmaterialen. "Met tuinmaterialen Goeree-Overflakkee richten we ons niet alleen op particulieren, maar ook op hoveniers. We leveren alle gerenommeerde merken, zoals Tuindeco, Gardenlux en Inlite." De winkel gaat Tanis samen runnen met Richard Looij, die in de toekomst de tuinontwerpen voor zijn rekening neemt.

"Gat in de markt"

Gevraagd naar de bijzonderheden van het bedrijf zegt Tanis: "We zijn niet verbonden aan een hoveniersbedrijf. Als mensen zelf aan de slag willen in de tuin dan zorgen wij voor een ontwerp, de materialen en het gereedschap. En ik hou van afspraken nakomen, dat is mijn kracht. Ik denk echt dat ons concept een gat in de markt is." Tijdens een rondleiding vertelt hij over het assortiment. Tegels, grind, gereedschap, schoonmaakmiddelen voor straatwerk, kunstgras, tuinhout, tuinhuizen/blokhutten, speeltoestellen, schuttingen en verlichting. Buiten staan de pallets potgrond klaar voor het voorjaar. In de loods, die via de achterzijde bereikt kan worden met de auto, komen stellingen met tuinhout.

Op de voorgevel wordt de historische naam Mastenbroek mooi wit geschilderd. Aan de achterkant wordt de nieuwe roldeur geïnstalleerd. Tanis: "Het pand stond nog helemaal vol met spullen toen we begonnen met verbouwen. Velen zeiden dat 1 februari wel erg strak gepland is. Maar moet je zien hoeveel er al is gedaan, zaterdag zijn we er klaar voor. Daar ben ik heel trots op."

Na zes jaar leegstand krijgt het pand van de voormalige bouwmarkt een nieuwe functie.