Reactie op "veel behoefte aan nieuwe woningen en hotel in Ouddorp"

Hierbij een reactie op "veel behoefte aan nieuwe woningen en hotel in Ouddorp". Deze kop roept alleen al een scheef beeld op. Want is er een grote behoefte aan woningen in Ouddorp? Of meer op Goeree-Overflakkee? En dan nog nabij de kust? Zeker niet bij de prachtige kust, wel woningen voor de mensen welke in Ouddorp behoren en gewoon hier willen wonen, er is een schreeuw om (goedkopere) woningen voor jeugd en starters.

Leegstand: kijk naar onder andere het luxe "Punt West", maar ook andere grote (recreatie-)woningen staan jaren leeg, zelfs in dezelfde straat als waar nu tientallen grote villa's bij gebouwd gaan worden. De opmerkingen dat de tegenstanders zich niet konden vinden in de tweespraak tussen de Raad van State en de advocaat/projectontwikkelaar van de gemeente was duidelijk. Vanaf het begin van de zitting (ondergetekende was hierbij aanwezig ) was de houding van de raad t.o.v de tegenstanders vrij negatief en t.o.v de gemeentevertegenwoordiging positief.

Tot mijn verbazing wordt niet vermeld in uw artikel de aanwezigheid van de advocaat van Oude Nieuwlandseweg 20 en 20a, welke ook op- en aanmerkingen vanwege de bouw en de aanwezige watergang langs deze percelen met de daar aan grenzende Schurveling. Hij werd in het geheel niet geciteerd. Ook gaf hij aan dat het een vreemde gang van zaken is dat er een zeer lange proceduretijd tussen de ter inzage legging en het herstelbesluit. Lopen er momenteel twee bestemmingsplannen naast elkaar? Kon er op het tweede (12 december 2019) bestemmingsplan gereageerd worden met zienswijze? Nee. En hoe raar is het dat er een bezwaartermijn loopt bij de gemeente terwijl e.e.a. al besproken wordt bij de Raad van State. De gehele gang van zaken en de gevolgde procedure roept grote vraagtekens op. Dit werd door de aanwezige advocaten uitvoerig aangedragen, maar mis ik in uw verslaglegging.

Een hotel is misschien wel nodig, maar niet zonodig aan de kust bij Ouddorp en bij de reeds bestaande grote recreatieparken. Zeker niet zo enorm hoog en groot zoals het reeds bestaande Fletcher hotel. Hetgeen wel de bedoeling is als uitbreiding van het bestaande hotel. De twee bouwwerken komen beide in het beheer van Fletcher. Het wordt een veel te groot hotel, niet passend op deze gronden in Ouddorp. Zet het hotel ergens neer waar het thuis hoort. Goeree-Overflakkee bestaat niet alleen uit Ouddorp, ook dit werd aangedragen door de advocaten. In 2008/2009 werd een hotelbouw aangevraagd op dezelfde gronden. Deze aanvraag werd afgewezen op grond van niet economische haalbaarheid, nu worden er zelfs twee hotels gebouwd, door dezelfde projectontwikkelaar en dezelfde hotelketen...

Een zeer goede opmerking van een van de rechters was: Hotel Duinzicht. Waar is het Duin?

Drs. A.W.Kramer, Ouddorp