Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 3 februari a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Herdenking Watersnoodramp

Zaterdag 1 februari 2020 is het 67 jaar geleden dat ons land werd getroffen door de watersnoodramp. Hierbij zijn 12 Bommelse dorpsgenoten omgekomen. Zaterdag is er een herdenking bij het herinneringspaneel aan de Molendijk. Een ieder kan bloemen leggen bij dit paneel. Aan het einde van de Molendijk zijn zeven mensen verdronken. Verzamelen in het gebouw "Bij de Bron", 's middag vanaf 13.30 uur tot 14.00 uur. Vandaar gezamenlijk met auto's naar het paneel. Er is dan gelegenheid om bloemen te leggen. Na de bloemlegging keert men terug naar "Bij de Bron" voor gezamenlijk koffiedrinken.

Klaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 6 februari a.s. een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,00 per persoon. Voor verdere info: Anneke Bakker, telefoon: 612175/06-46 30 78 10.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Dagtocht Museum Krona

Vanuit de Exoduskerk wordt er op donderdag 27 februari 2020 een dagtocht georganiseerd naar Museum Krona in Uden. Dit museum is gevestigd in een eeuwenoude abdij. Het presenteert één van de mooiste collecties religieuze kunst in ons land. Voor de bezoeker een bijzondere beleving binnen de muren van de abdij van de Zusters Birgittinessen (sinds 1713). Het plan is een reisje te organiseren om en in dit museum. De organisatie wil het vervoer regelen met eigen auto's. Een gids zal van alles vertellen over de abdij en de bezoekers rondleiden langs de vaste collectie en tijdelijke tentoonstelling. Bij aankomst is er koffie of thee en er wordt voor een eenvoudige lunch gezorgd. Het die de bedoeling om later in de middag weer te arriveren in Sommelsdijk. De kosten zijn circa € 45,- per persoon. Aanmelden kan bij Bert Voorberg: 06-40286215 of bertvoorberg31@gmail.com.

Collecte Hersenstichting

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 is er een collecte voor de Hersenstichting. Vele enthousiaste collectanten gaan op Goeree- Overflakkee op pad om geld in te zamelen voor alle mensen met een hersenaandoening. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Er kan ook een gift worden overgemaakt naar IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag.

Kleding inleveren voor MAF

Op vrijdag 20 maart van 14.00 tot 20.00 uur is er een kledingbeurs voor dames en kinderen in de kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Sommelsdijk. De opbrengst is bestemd voor het werk dat Sjaak en Paulina Breen in Suriname doen voor de MAF. De organisatie is hard op zoek naar schone, complete zomerkleding voor deze beurs. Ook vrijwilligers die willen helpen met uitzoeken van de kleding zijn welkom. Inleveren kan bij de volgende personen. Neem vooraf even contact op als u kleding wilt brengen. Ooltgensplaat: Gerjanne Driece familiedriece@gmail.com. Middelharnis: Jolijn Melissant (melissant.p@solcon.nl). Dirksland: Adriana Goedegebuur (mgoedegebuur@solcon.nl). Ouddorp: Annelies Slingerland (anneliesslingerland@kliksafe.nl). De kleding graag gesorteerd inleveren in zakken.

Belastingservice van de FNV

De FNV Belastingservice biedt leden van de FNV de gelegenheid hun aangifte inkomstenbelasting te laten verzorgen. Een afspraak kunt u zelf maken online via www.afspraakmakenfnv.nl vanaf 3 februari t/m 28 februari 2020. Tevens kunt u een afspraak maken via het landelijk telefoonteam, tel. 088-368 0368, dat bereikbaar is vanaf 3 februari op maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:30 uur of op telefoonnummer 06-51 67 52 14 bereikbaar op dinsdag 4 en 18 februari tussen 08.30 en 16.00 uur. De voicemail wordt niet beantwoord. Bij het maken van een afspraak en op de invulavonden dient u een geldig lidmaatschapsnummer bij de hand te houden. De invulavonden vinden plaats in De Staver te Sommelsdijk en het Wijkcentrum te Middelharnis. Nieuwe invullers zijn van harte welkom in ons team. Vind je het leuk anderen te helpen en beschik je over vaardigheden met de computer meld je dan aan. De FNV biedt je de mogelijkheid opgeleid te worden. Neem gerust contact met ons op via bovengenoemde telefoonnummers.

MIDDELHARNIS

Geen repaircafé

Door onvoorziene vertraging bij het verhuizen van Goed voor Goed naar het nieuwe adres gaat ook de Repaircafe-dag van 1 februari 2020 niet door. De organisatie hoopt op 7 maart weer een repaircafé te houden. dan op de nieuwe locatie van Goed voor Goed aan de Gerard Walschapstraat 18 in Sommelsdijk.

Gezond Natuur Wandelen

Donderdag 6 februari kan weer Gezond Natuur Wandelen. Start 10.00 uur bij Het Diekhuus, Beneden Zandpad 7. Info.: www.gezondnatuurwandelen.nl, of bel Cor Tanis: 06-55557620.

OOLTGENSPLAAT

Kledingverkoop

Er is een verkoop van kleding op woensdagochtend 29 januari van 9.30 tot 11.00 uur in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente (Lindenlaan 4). Vanaf is de verkoop elke laatste woensdag van de maand op deze tijden. Heeft u mooie, draagbare kleding wat u niet meer draagt? Of spullen die u niet meer gebruikt ? Dat kunt u dan op deze ochtenden inleveren.

OUDDORP

Bowlen met de 55+ club

Woensdag 5 februari gaat de 55+ club een middag bowlen in de Staver in Sommelsdijk. Om 13.30 uur vertrekken ze vanaf de Dorpstienden met auto's naar het bowlingcentrum. De prijs voor deze middag bedraagt € 12,50 voor koffie, een appelflap en huur van de baan. Wilt u mee, meldt u zich dan voor 3 februari aan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Vermeldt u er even bij of u met eigen vervoer gaat of mee wilt rijden. Woensdag 12 februari kunt u snert eten bij de club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366

SOMMELSDIJK

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 9 februari is er weer een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor mensen met een beperking. Deze dienst zal plaatsvinden in de Exodus Kerk te Sommelsdijk. In deze dienst hoopt voor te gaan ds. J. de Visser. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is van harte welkom.

Tweedehands kinderkleding

Vrijdag en zaterdag is de vierde editie van de Kids Care kledingbeurs. Die vindt plaats in het Prieel van De Staver. Er is veel aanbod van hoge kwaliteit bekende merken van maat 50 tot en met 176. Ook wordt er nieuwe outletkleding door winkeliers scherp aangeboden en vindt er een loterij plaats.
De opbrengst van de beurs gaat naar de kinderafdeling van het van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. De beurs is vrijdag 31 januari van 19.00-21.30 uur en zaterdag 1 februari van 10.00-13.00 uur. www.kidscarekledingbeurs.nl

STELLENDAM

Jaarvergadering V.O.S.

De Vereniging Oranjefeest Stellendam (V.O.S.) houdt op dinsdag 28 januari de algemene ledenvergadering. Tijdens de vergadering wordt het afgelopen jaar besproken en een vooruitblik gemaakt voor het komend jaar. De bijeenkomst is in de bedrijfskantine van Taxi Donkersloot, Mr.Iman Caustraat 55, Stellendam. Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.45 uur.

Poteravond

Voor vrijdag 6 maart organiseert SRGO Haegse Huus weer de jaarlijkse poteravond voor jong en oud. Naast de potermaaltijd zijn er gezellige muzikale klassiekers van toen en nu. De prijs voor de maaltijd is 22,50 euro,incl,één consumptie, ijsbuffet en koffie of thee.
Opgeven kan via d.moerkerk@hotmail.com of tel.: 06-223157266.

Stamppotmaaltijd 55+

Voor donderdag 6 februari organiseert de activiteiten commissie van de Stichting ZIJN afd. Stellendam een stamppotmaaltijd. Er is keuze uit boerenkool, hutspot en zuurkool. Geserveerd met een heerlijk stuk rookworst. Neemt u hiervoor wel een bord en bestek mee. Opgeven kunt u bij: mevr. M. v. Oostenbrugge; tel: 491653 of bij : mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Graag voor 1 februari. De maaltijd wordt gehouden in het Haagse Huus. Aanvang 17.00 uur. Entree: € 6,-.