Afbeelding
Foto:

Bouwcenter Esselink opent nieuwe vestiging in Hellevoetsluis

REGIO - Op donderdag 16 januari opende Bouwcenter Esselink een vestiging op het nieuwe bedrijvenpark Kickersbloem 3 in Hellevoetsluis. Met een knipoog naar de historie en onder grote belangstelling werden de deuren van het duurzame pand geopend.

Het bedrijf van Flakkeese bodem startte al in 2010 met een afhaalvestiging in het voormalige GAMMA-pand van de Esselink Groep in Hellevoetsluis. Vanwege een stevige groei in klanten en omzet werd dit pand al snel te klein. Na enkele jaren van ontwikkeling kon Esselink in 2019 als eerste bedrijf starten met het bouwen op het nieuwe bedrijvenpark Kickersbloem 3. De vestiging is gericht op het snel en veilig afhalen van bouwmaterialen. Veel licht, ruimte en transparantie kenmerken het gebouw, dat op een prachtige zichtlocatie staat langs de Kanaalweg van Hellevoetsluis naar Heenvliet.

Duurzaam

Architect Marco Born legde in zijn toespraak uit hoe het ontwerp tot stand is gekomen. Een gebouw biedt een mens bescherming. Dit heeft hij gevisualiseerd in een karakteristieke luifel, die als het ware een beschermende band om het gebouw vormt. Het nieuwe bedrijvenpark heeft duurzaamheid als uitgangspunt. Het gebouw heeft daarom geen gasaansluiting en is energieneutraal. Door gebruik te maken van houten elementen in de gevels wordt het duurzame karakter van het gebouw benadrukt.

Samenwerking

Wim Kok van Aannemingsbedrijf Middelwateringbouw stond stil bij de goede samenwerking tijdens de bouw. De hoofdaannemer was de spil in het compacte bouwteam dat onder de slagvaardige leiding van Taco van Dieren, directeur van Bouwcenter Esselink, het gebouw in korte tijd realiseerde.

Praktisch en compleet

In de nieuwe vestiging vinden bouwers alles voor hun dagelijkse klus, aldus commercieel directeur Geerd Simons. Klanten kunnen door het pand rijden en zo hun materialen snel laden. Ook is er een zaagservice, verf op kleur en een afvalservice. En zoals in alle vestigingen van Bouwcenter Esselink kunnen klanten terecht voor vakkundig advies en natuurlijk een goeie bak koffie. Geerd bedankte de klanten voor hun geduld en belangstelling tijdens de periode van bouw en verhuizing.

Een goede boterham verdienen

Op de plaats van de nieuwe vestiging stond vroeger een boerderij. Dhr. Henk Biesheuvel heeft hier 77 jaar gewoond. Hij is nu 90 jaar en was met zijn vrouw en dochter bij de opening aanwezig. Hij gaf aan dat hij op deze plaats altijd goed geboerd heeft, en hoopte dat Bouwcenter Esselink het ook goed zou hebben. Taco van Dieren haakte daarop in: "ik hoop dat we allemaal – zowel klanten en leveranciers als ook wij als Esselink – hier een goede boterham kunnen verdienen." Aart Jan Spoon, wethouder van de gemeente Hellevloetsluis, wenste Bouwcenter Esselink een goede toekomst toe op het nieuwe bedrijvenpark in Hellevoetsluis.

Opening

De heer en mevrouw Biesheuvel verrichten de openingshandeling. Door het opzij schuiven van een grote foto van hun voormalige boerderij maakten zij zo symbolisch plaats voor Bouwcenter Esselink. Daarna was er voor de ongeveer 400 gasten gelegenheid om te netwerken en de nieuwe vestiging te leren kennen.