Overheid en burgers in dialoog

GOEREE-OVERFLAKKEE – Donderdagavond 30 januari om 19.30 uur wordt in het Bestuurscentrum Het Rondeel de eerste Dialoogbijeenkomst van de gemeenteraad in 2020 gehouden. Burgemeester Grootenboer zal deze nieuwe vorm van communiceren tussen bewoners, ondernemers / belanghebbenden leiden.

Door Jaap Ruizeveld

Het programma voor deze bijeenkomst, opgenomen op de gemeentelijke site, geeft voor deze eerste vergadering een drietal items aan: Dialoogonderwerpen waarvoor eenieder in de gelegenheid wordt gesteld om zijn of haar punt aan te dragen voor bespreking. Vervolgens is er een toelichting over het Actieplan "Geweld hoort nergens thuis", door regionaal projectleider mevrouw De Vaan en afrondend is er informatieve toelichting op Kerncijfers economie, wonen en recreatie door de heer Eichler, beleidsadviseur economie.

Het inspreken                                                                                                                                        

Bij het inspreken gelden wel beperkingen. Over benoemingen, voordrachten of aanbevelingen van personen kan niet worden ingesproken. Ook niet over zaken waartegen bezwaar is ingediend of beroep is aangetekend en ook niet over lopende rechtszaken. De spreektijd is maximaal 5 minuten per inspreker en wil men daar van gebruik maken dan is aanmelding bij de griffier - ten minste 24 uur voor de vergadering - nodig.