Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 januari een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

DEN BOMMEL

Erwtensoepactie

Op vrijdag 24 januari komen vrijwilligers van voetbalvereniging Den Bommel langs de deur om verse erwtensoep te verkopen. De opbrengst is bestemd voor de club. Een emmer van 1 liter kost € 4,75, twee emmers kosten samen € 9,-. Inwoners die vrijdag niet thuis zijn kunnen bellen, appen of smsen om hun bestelling door te geven. De bestelde soep kan dan vrijdag na 16.00 uur worden afgehaald bij de voetbal. Bestellen kan via een telefoontje, smsje, of appje bij Marco: 06-10115428, of bij Diane: 06-11538574.

Breicafé

Woensdag 29 januari is er weer een breicafé in de Bommelstee aan de Schaapsweg 34. Alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken zijn welkom. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 2,-. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kunt u terecht bij Carla Gebraad 06-20104065.

DIRKSLAND

Christenen in China

Op dinsdag 4 februari is de jaarvergadering van vrouwenvereniging Prisca van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland. Het betreft een open avond waar iedereen hartelijk welkom is. Mevrouw de Pater van de Hudson Tailor Stichting zal bezoekers uitleg geven over het werk van de stichting voor christenen in China.
China is de laatste tijd veel in het nieuws en de ontwikkelingen zijn van invloed op het leven van de christenen aldaar en op het werk van zending en evangelisatie. De christenvervolging neemt toe en steeds meer kerken worden door de overheid gesloten. Het verhaal zal aanzetten tot nadenken en bewustwording. Er zal een verkooptafel zijn en een collecte worden gehouden voor de stichting. De bijeenkomst start om19.30 uur aan de Mozartsingel 2 te Dirksland.

Geldbingo

Op donderdag 23 januari is weer een geldbingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. De zaal is open om 18.45 uur, de ballen rollen vanaf 19.30 uur. Er zijn geldprijzen te winnen en er zijn hapjes voor de bezoekers.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Vakantie naar Ootmarsum

De Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee (ASVO) organiseert een 7-daagse reis naar Ootmarsum. De vakantie is van zaterdag 6 juni tot en met vrijdag 12 juni. De groep logeert in het gezellige Stadshotel. Elke dag is er een uitstapje georganiseerd en ook ontbijt, lunch en diner worden verzorgd. Een rollator is geen bezwaar, alle activiteiten gebeuren onder begeleiding.Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de ASVO. Neem voor meer informatie contact op met W. Koert: 0187-642174.

MELISSANT

Snertwandeling

Op zaterdag 8 februari vindt voor de elfde keer de Melissantse snertwandeling plaats. Net als voorgaande jaren kan er gekozen worden uit drie afstanden. Deze keer zijn er routes van 7,5, 19 en 30 kilometer. De start en finish zijn bij de Melishof, Binnenweg 61 in Melissant, waar de deelnemers na afloop kunnen genieten van een kop heerlijke snert. De deelnamekosten zijn € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. De starttijden zijn voor de 30 km van 08.00-09.00 uur, de 19 km van 09.00-10.00 uur en de 7,5 km van 10.00-12.00 uur. Aanmelden kan bij de start. Voor verdere informatie kunt u een bericht sturen naar: info@gymverenigingkwiek.nl.

Klaverjasmiddag

Woensdag 22 januari is er weer een klaverjasmiddag op de golfbaan aan de Bouwdijk te Melissant. Aanmelden om 13.00 uur, start om 13.30 uur. Het inschrijfgeld is € 3,-. Er kan ook vooraf telefonisch worden aangemeld via 06-55734858 of 0187-605060.

MIDDELHARNIS

Koffie&Thee

Op woensdag 22 januari is er vanaf 10.00 uur een bijeenkomst met koffie&thee in Brasserie Dok 16. Het adres is Westerschelde 16a in Middelharnis. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee (PPGO). Bezoekers kunnen elkaar een goed nieuwjaar wensen,oude bekenden ontmoeten en nieuwe contacten maken. Het bestuur vertelt over ontwikkelingen van het afgelopen seizoen. Bezoekers worden gevraagd om hun mening over de activiteiten van het PPGO. Er is ook ruimte om te praten over de dingen van alledag. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers. Partners, mantelzorgers en begeleiders zijn welkom. De eigen bijdrage is € 4,00 per persoon. Aanmelden kan bij het secretariaat via PGGOinfo@pggo.nl, of bij Jennie Anker: 0187-601559 of 06-22213962

Uitvoering viool en piano

Op dinsdag 28 januari is er weer een voorspeelavond in het Diekhuus, dit keer met viool- en pianoleerlingen. Via het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee krijgen zij les van Heleen DeWitte (viool) en Piet Westhoeve (piano). Bezoekers horen allerlei dansen uit de barok van componisten als Händel, J.S. Bach en F.-J. Gossec. De uitvoering start om 19.00 uur in Rabobankzaal van het Diekhuus. De toegang is gratis.

Mantelzorgcafé

Op donderdag 30 januari is er een mantelzorgcafé in het Diekhuus. Mensen van IVN Goeree-Overflakkee vertellen over de activiteiten van de natuur- en milieuvereniging. Ger Maatkamp geeft uitleg over uilen en braakballen. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-48 33 66, toets 2. Het mantelzorgcafé is voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen.

Kaarttoernooi

Op zaterdag 1 februari organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. In de pauze is er een kleine verloting, 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

NIEUWE-TONGE

Herdenking Watersnoodramp

Zaterdagmiddag 1 februari is er in de dorpskerk een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de watersnood. De bijeenkomst start om 14.30 uur. Er zal medewerking worden verleend door muziekvereniging Apollo, Ds. Van Assen en enkele kinderen van de basisscholen. Dit jaar is er geen Projectkoor, maar staat er meer samenzang op het programma. Aansluitend aan de bijeenkomst is de stille tocht naar het monument op het Finlandplein. Daar worden kransen gelegd. Daarna zijn de bezoekers met elkaar één minuut stil ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Ter afsluiting is er een koffiemoment in Ons Dorpshuis met een presentatie van de "Ooggetuigen van Battenoord".

OOLTGENSPLAAT

Bingo

Op vrijdag 24 januari is de maandelijkse bingo-avond in de kantine van voetbalvereniging OFB. Er worden 14 rondes gespeeld, meespelen kost € 8,-. Het is eerste kopje koffie of thee is gratis. Aanvang 20.00 uur, de kantine is open om 19.30 uur. Het adres is Sportlaan 2 Ooltgensplaat.

OUDE-TONGE

Alten en sopranen gezocht

Houd je van zingen en wil je de week op een muzikale manier beginnen? Dat kan bij het 50+koor Animato. Dat zingt tweestemmig zingt en zoekt alten en/of sopranen die mee willen zingen. De repetities zijn iedere maandagmorgen van 10 tot 12 uur in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Bel voor verdere informatie naar 0187-641797.

Grote bingo

Op vrijdag 31 januari organiseer a.s.v. Oostflakkee een grote bingo. Die start om 19.30 uur in het gebouw aan de Bernhardstraat 27. Inloop vanaf 19.00 uur. Er worden tien ronden gespeeld voor € 7,50, dat is inclusief een kop koffie of thee. Er is één extra ronde van € 1,-.

Open Schuur

Op zaterdag 25 januari wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. Belangstellenden kunnen van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad en brocante. In de loods worden grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen aangeboden. Daarnaast zijn er ook boeken en kledingstukken te koop.

OUDDORP

Jongerendienst

Op zondag 26 januari is de eerste jongerendienst van dit jaar bij de gereformeerde kerk. Arend Voogd zal spreken over het thema: Buiten 't gewone. Buutengeweun! Dat sluit aan op de week van het gebed met het thema Buitengewoon. Meerdere Ouddorpse kerken nemen hieraan deel. Om deze week mooi af te sluiten zal ook de jongerendienst gaan over dit thema. Er wordt nagedacht over de vraag: Hoe anders kan jij zijn in deze wereld zijn omdat je Jezus volgt of wil volgen? Praiseband eXalt verzorgt de muzikale begeleiding. Iedereen is welkom, jong en oud! Aanvang: 18.30 uur.

Lezing over rouwverwerking

Huisarts in rust Ton Janssen geeft op 28 januari een lezing over rouwverwerking bij De Boei. Dit naar aanleiding van de regelmatig terugkomende vraag van bezoekers: Hoe ga ik nu of in de toekomst met rouw om? Een verlies verwerken is vaak hard werken. Het rouwen moet uiteindelijk door de persoon zelf gebeuren, een ieder vindt daar zijn of haar manier voor. Alleen hij of zij weet wanneer de balans in het eigen leven weer is teruggekeerd. Geen mens is immers gelijk. Het is fijn om steun te vinden bij lotgenoten, te horen hoe zij met het verliezen van een dierbare om gaan. Het kunnen delen van jouw verhaal, jouw emotie. Het luisterende oor te vinden en te krijgen van lotgenoten of van de getrainde gastvrouwen van inloophuis de Boei, die je wellicht de ruimte kunnen geven om te rouwen, dat niets raar is of vreemd. Inloophuis de Boei is iedere 2de en 4de dinsdag van de maand geopend. Inloop met koffie/thee vanaf 10.00 uur. Om 13.00 uur na de zelf meegebrachte lunch begint de lezing. Gratis entree. Het adres is Dijkstelweg 33, te Ouddorp. Is de afstand naar Ouddorp of het reizen met het Openbaar Vervoer een probleem voor u dan kunt u gebruik maken van onze gratis chauffeursdienst, graag bellen naar 06-22111572 of via de mail info@deBoeigo.nl.

Collectanten gezocht

Van 27 januari tot en met 1 februari is er een collecte voor de Hersenstichting. De organisatie is nog op zoek naar nieuwe collectanten. Heeft u een uurtje over? Er worden onder andere gezocht naar een vrijwilliger die in de volgende straten wil collecteren: Duffelweg, Vuurbaak, Blauwe Steen, Marijkeweg, Julianaweg, Ireneweg, Koolweg, Bokweg, Dirkdoensweg,Wittestraat, Smalle Einde, enzovoort. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeannette Paans- v.d. Linde 06-46488451, of kijken op www.hersenstichting.nl.

Vishandel bij 55+club

Woensdag 29 januari is er een informatiemiddag over de vishandel bij de 55+ club in Ouddorp. Vishandel Hameeteman is uitgenodigd om iets te komen vertellen over het bedrijf en verschillende soorten vis. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Belangstellenden zijn om 14.00 uur welkom in de Dorpstienden. Woensdag 5 februari kan men met de 55+ club gaan bowlen in de Staver in Middelharnis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

REGIO

Bachconcert op blokfluit en orgel

Op 25 januari om 16.00 uur geven Sander van den Houten (orgel) en Elly Bakker (blokfluit) een Bachconcert in de dorpskerk van Oostvoorne. Sander van den Houten is geboren en getogen op Goeree-Overflakkee, Elly Bakker werkt al bijna dertig jaar voor de muziekschool op het eiland. Beide musici studeerden af aan het Rotterdams conservatorium. Op het programma staan werken van Joh. Seb. Bach voor orgel solo en werken voor blokfluit en orgel. O.a. de beroemde toccata en fuga in D moll en blokfluitsonate in a- kl. Het Bätz - Friedrichsorgel en de prachtige akoestiek van de Dorpskerk lenen zich uitstekend voor dit repertoire. De toegang is vrij. Er is een collecte én een drankje na afloop.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Op zaterdag 25 januari en op zaterdag 1 februari is er een bingo van de O-G-O, die start om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw. Het adres is Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast zijn er nog 9 gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor €1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van welkom.

Naailes

Altijd al willen leren omgaan met een naaimachine? Of een oude hobby nieuw leven inblazen? Ga dan op naailes bij Coby de Waard. Opgeven kan bij Coby zelf, tel. 0187-485023 of per mail : cobydewaard@hotmail.com.

Themadag voor vrouwen

Op dinsdag 28 januari is er een themadag van de Hervormde Vrouwenbond. Deze vindt plaats in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk. Het thema is 'Gods vaderlijke zorg is genoeg'. Wat dit voor de alledaagse praktijk betekent, kun je in de lezing over 'Leven van genoeg' horen. De dag is gratis toegankelijk, aanmelden is verplicht, dat kan tot as. zaterdag via de website www.hervormdevrouwenbond.nl/evenementen/. De dag start om 10.15 uur en duurt tot 14.30 uur.