De deelnemende judoka's van Zuidwester in Spijkenisse.
De deelnemende judoka's van Zuidwester in Spijkenisse. Foto: zuidwester

Cliënten Zuidwester doen mee aan Twinkeltoernooi voor G-judoka's

SPIJKENISSE - Op 2 februari reisden zes cliënten van Stichting Zuidwester in Spijkenisse samen met drie bewegingsagogen, af naar Gilze-Rijen voor het jaarlijkse Twinkel judotoernooi. Maar liefst 170 judoka's met een verstandelijke beperking uit heel Nederland deden mee aan dit toernooi dat alweer voor de veertiende keer plaats vond.

Na wekenlang trainen was het tijd voor de cliënten om hun judokunsten te vertonen. Voor de opening van het toernooi vroeg voorzitter John Beer de aanwezigen één minuut stilte in acht te nemen voor een 23-jarige G-judoka. Hij kwam vorige week door een noodlottig ongeval om het leven. Wethouder Starreveld opende het toernooi en na de warming-up, door scheidsrechter en judoleraar Richard Snik, ging het toernooi van start.

Voor iedereen een prijs

Tijdens de spannende wedstrijden scoorden de judoka's regelmatig een ippon. Het werd een fantastische dag die eindigde met de prijsuitreiking. De judoka's met een podiumplaats ontvingen een mooie beker. Daarnaast kregen alle kampioenen een prijs en dat waren er dit jaar maar liefst 170! Alle judoka's konden kiezen uit een Efteling-cd of een prachtige knuffel van de Efteling.

De cliënten en bewegingsagogen van Zuidwester maakten na een lange dag sporten nog een stop bij McDonald's, want dat kon natuurlijk niet ontbreken na zo'n geweldige dag. De mensen van Zuidwester bedankt iedereen voor de (vrijwillige) inzet die deze dag mogelijk maakte. Op naar volgend jaar!