Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver
Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver Foto:

Volvo kiest voor elektrisch rijden

Nieuwe klanten van Volvo kunnen zichzelf een belangrijke vraag stellen: willen ze een nieuwe Volvo mét of zónder stekker? Volvo Cars heeft onlangs de nieuwe Volvo XC40 Recharge onthuld, de eerste volledig elektrische auto van Volvo. In de komende vijf jaar introduceert Volvo elk jaar een nieuw, volledig elektrisch, model. In 2025 moet de helft van alle Volvo-verkopen een volledig elektrisch model zijn.

De introductie van de Volvo XC40 Recharge is een mijlpaal voor de Zweden. De XC40 Recharge is niet alleen het allereerste volledig elektrische model van Volvo, het is ook de eerste Volvo met een gloednieuw infotainmentsysteem met Android.

De Volvo XC40 Recharge biedt alles wat klanten verwachten van een Volvo, aangevuld met een geavanceerde volledig elektrische aandrijflijn met All-Wheel Drive. De XC40 Recharge heeft een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP) op één acculading en een systeemvermogen van 300 kW (408 pk). Met een snellader is de batterij in 40 minuten tot 80 procent opgeladen.

De XC40 Recharge is begin 2020 te bestellen. De vanafprijs bedraagt € 59.900,-