Afbeelding
Foto: Macbook Pro

Nieuwe Ford Kuga zit bomvol techniek

De nieuwe Ford Kuga komt in maart naar Nederland, maar kan nu al besteld worden. De innovatieve SUV van Ford is uitgerust met een ongekend groot aantal nieuwe assistentiesystemen. Hij biedt daarnaast optimale connectiviteit, met intelligente technologie zoals het FordPass Connect modem met bijbehorende app, een inductielader voor smartphones en het SYNC 3 infotainmentsysteem. Het 575 watt sterke B&O audiosysteem zorgt voor een hoogwaardige audiobeleving. Het nieuwe, digitale 12.3-inch high-definition instrumentarium is naar eigen voorkeur in te delen en heeft haarscherpe graphics.

Nieuwe assistentiesystemen zoals Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring Aid zorgen ervoor dat de Kuga de juiste afstand tot zijn voorligger houdt en in het midden van de rijstrook blijft rijden. De adaptieve bochtverlichting met verkeersbordherkenning zorgen voor optimaal zicht in het donker. Het head-up display helpt de bestuurder om zijn ogen op de weg te houden, terwijl de nieuwste generatie van Active Park Assist de Kuga met één druk op de knop volledig automatisch laat in- en uitparkeren.

De nieuwe Ford Kuga is in Nederland in eerste instantie te bestellen als plug-in hybrid met een 2.5-liter viercilinder benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Later zullen er ook varianten met 1.5 EcoBoost motor worden aangeboden. De 165 kW/225pk sterke Kuga Plug-In Hybrid is er vanaf € 36.175.