Afbeelding
Foto: JEAN-BRICE LEMAL0683664150jean

Nieuwe Renault ZOE in de showroom

Renault presenteert de derde generatie van de volledig elektrische ZOE. Het model is volgens de Franse fabrikant in zeven jaar uitgegroeid tot bestverkochte elektrische auto van Europa.

Kopers kunnen kiezen tussen de batterij huren of kopen. De maandelijkse huurkosten van de batterij liggen tussen de € 74,- en € 124,-, het exacte bedrag is afhankelijk van het aantal kilometers dat jaarlijks wordt afgelegd. Met een huuraccu is de auto beschikbaar vanaf € 25.390,-. Inclusief batterij is de nieuwe Renault ZOE leverbaar vanaf € 33.590,-. Met een volle accu kan er maximaal 395 kilometer worden gereden.

Ten opzichte van de vorige generatie is niet alleen de buitenkant vernieuwd, ook het interieur is grondig onder handen genomen en voorzien van een nieuw ontworpen instrumentarium en dashboard. De ZOE is standaard voorzien van LED-koplampen en achterlichten, die geven 75 procent meer lichtopbrengst dan de traditionele halogeenlamp.

De Renault ZOE is niet alleen ontworpen en ontwikkeld in Frankrijk, maar wordt daar ook geproduceerd. Dat geldt eveneens voor de motor en de belangrijkste mechanische onderdelen. Dankzij de productie in Frankrijk wordt de auto dicht bij de afzetmarkt gebouwd en wordt hiermee het aantal logistieke stromen beperkt.

De nieuwe ZOE is eind oktober gearriveerd bij de Renault dealer en beschikbaar tegen het 4% bijtellingspercentage.