Afbeelding
Foto:

Gedurfd ontwerp voor nieuwe Toyota C-HR

Toyota introduceert de nieuwe Toyota C-HR. Voor het eerst is er bij de Toyota C-HR naast de 1.2T benzinemotor met 116 pk keuze uit twee hybride aandrijflijnen. De 1.8 Hybrid met 122 pk en een krachtige 2.0 High Power Hybrid met maar liefst 184 pk. Ten opzichte van zijn voorganger is de auto voorzien van een nieuw multimediasysteem en een aangescherpt design. Wat overeind blijft is de kenmerkende en bijzondere vormgeving van de Coupé High Rider.

Het interieur van de nieuwe Toyota C-HR is voorzien van een nieuw multimediasysteem dat compatible is met Apple CarPlay en Android Auto. Elke Toyota C-HR is uitgerust met Toyota Safety Sense, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen waaronder een Pre-Collision System met voetgangersdetectie, Adaptive Cruise Control, Road Sign Assist en Lane Departure Alert.

Het lage zwaartepunt van deze auto zorgt samen met de multi-link achterwielophanging voor dynamische rijeigenschappen en een opvallend direct stuurgedrag. Toyota belooft voor de nieuwe Toyota C-HR nog meer rijplezier dankzij een verbeterde afstelling van de ophanging en besturing. De coupéachtige lijnen van de crossover moeten dit onderstrepen.