Afbeelding
Foto:

ID.3 luidt nieuw tijdperk in

Volkswagen wil elektrisch rijden beschikbaar maken voor het volk. Daarvoor is de ID.3 ontwikkeld, het allereerste volledig elektrische model op het nieuwe MEB platform van Volkswagen. Met een nieuwprijs onder de dertigduizend euro kan de nieuwkomer een belangrijke bijdrage leveren aan het beschikbaar maken van elektrisch rijden voor 'Jan met de pet'.

Kopers kunnen kiezen voor drie verschillende batterijen. De zwaarste van 77 kWH zorgt voor een actieradius van 550 kilometer, met de kleinste accu kan 330 kilometer worden gereden, daar tussen zit de accu met een bereik van 420 kilometer. Met een snellader kan er in een half uur genoeg worden 'getankt' om een krappe 300 kilometer te rijden. Volgens de fabrikant is de auto zo gemaakt dat er zo ver mogelijk op een acculading kan worden gereden tegen zo laag mogelijke kosten.

Volkswagen heeft een nieuw platform ontwikkeld als basis voor elektrische modellen. Er staan meer dan 20 modellen op de planning voor de komende jaren. De Duitse autofabrikant wil de komende tien jaar meer dan een miljoen elektrische auto's te produceren.

De ID.3 arriveert in de zomer van 2020 in Nederland.