Afbeelding
Foto:

Volledig elektrische stadsauto

Het is een mondvol, de naam van het nieuwe model: ŠKODA CITIGOe iV. Begin volgend jaar arriveert de handzame stadsauto in Nederland. De auto heeft een bereik van ruim 250 kilometer en kan worden gereserveerd, maar prijzen worden pas dit najaar bekendgemaakt.

De compacte ŠKODA CITIGOe iV heeft een krachtige elektromotor met een vermogen van 61 kW en een maximumkoppel van 210 Nm. Zijn energie put de elektromotor uit een 60 Ah-accu met een energie-inhoud van 36,8 kWh, goed voor een actieradius van maximaal 265 kilometer op een volle accu. De CITIGOe iV sprint in 12,5 seconden van 0-100 km/u, met een topsnelheid van 130 km/u is de CITIGOe iV ook op de snelweg in zijn element.

De CITIGOe iV is door zijn slim geïntegreerde accu even praktisch als elke andere CITIGO: hij heeft standaard 5-deuren, biedt plek voor vier personen en heeft een bagageruimte van 250 liter. Door de achterbank neer te klappen wordt dat maar liefst 923 liter. Volgens ŠKODA wordt het model qua aanschaf en lage operationele kosten de eerste écht bereikbare elektrische auto voor particulieren. De tijd zal leren of ze die claim waar kunnen maken.