Afbeelding
Foto:

Betaalbaar werkpaard

De nieuwe Suzuki Jimny, de vierde generatie van de mini offroader, is in Nederland te koop voor prijzen vanaf € 26.999,- rijklaar. De kleine lifestyle-offroader is voorzien van een 1.5-liter viercilinder benzinemotor met 75 kW (102 pk) vermogen en 130 Nm koppel. Hij is er in drie uitvoeringen: Comfort, Select en Stijl.

Werkpaard en trendsetter
De nieuwe Suzuki Jimny is een hippe lifestyle-offroader die duidelijk geïnspireerd is op modellen uit de rijke historie van Suzuki. Diverse design elementen, zoals de grille, de motorkap en de verlichting, grijpen terug op de legendarische, kleine offroaders die Suzuki sinds 1977 bouwt. De Jimny spreekt meerdere doelgroepen aan: zo is er een Jimny voor mensen die op zoek zijn naar een praktisch, no-nonsens werkpaard, maar ook voor mensen die gevoelig zijn voor het hippe design. .

Onoverwinnelijk in het terrein
Zoals het een echte offroader betaamt, is de Jimny te voorzien van systemen die het terreinrijden een stuk makkelijker maken. Een optie is Hill Hold Control, dat het oprijden van een berg kinderspel maakt. Eenmaal boven zorgt Hill Descent Control weer voor een veilige en gecontroleerde afdaling. Ook de (inschakelbare) vierwielaandrijving, een aanloophoek van 36 graden, een afloophoek van 48 graden en een draaicirkel van slechts 9,8 meter maken de Jimny onoverwinnelijk in het terrein.