Afbeelding
Foto:

Van een rotje tot een complete vuurwerkshow

Vorig jaar signaleerde Van der Kamp een verschuiving van knalvuurwerk naar siervuurwerk, van rotjes naar pijlen. En die trend zet zich in 2019 voort. "Mensen kiezen meer en meer voor het mooie effect in plaats van de harde knallen."

Vernieuwen

Het assortiment is heel breed en ook constant in ontwikkeling om aan de veranderende vraag naar vuurwerk te voldoen. "Tien jaar lang hebben we de Sensations-lijn verkocht, maar daar zijn we nu mee gestopt. Daarvoor in de plaats hebben we de Red Wire-lijn uitgebreid en opgeschaald. Mooi vuurwerk hoor, die Sensations-lijn, maar je wilt ook weleens vernieuwen en het assortiment verfrissen. Met een volwaardige Red Wire-lijn bieden we de consument professioneel vuurwerk van hoge kwaliteit", aldus Leonard van der Kamp.
"Wat we in huis hebben loopt van een rotje tot een complete vuurwerkshow. Je ziet dat de bakken steeds mooier worden, en de effecten ook. Met aan elkaar geluste bakken, gaat het achter elkaar door. Je staat zo drie tot vier minuten te genieten."
De drukte is begonnen. Tuincentrum Graka verkoopt nu al kindervuurwerk. De bestellingen afhalen is mogelijk op de drie laatste winkeldagen van het jaar: zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december. Wie dan nog niets heeft besteld, kan die dagen ook in het tuincentrum terecht om vuurwerk in te slaan, maar dan zonder de korting of het gratis vuurwerk voor bestellers.

Veiligheid

Tuincentrum Graka geeft bij elke bestelling een vuurwerkbril en een aansteeklont cadeau. Dat heeft uiteraard alles te maken met het bevorderen van de veiligheid tijdens de jaarwisseling. Daarnaast heeft Leonard van der Kamp nog een tip om "de mooiste traditie van Nederland", zoals wel wordt gezegd, zo mooi mogelijk te houden: "Gebruik je verstand!"

Kader: Duurzaamheid speelt ook een rol in de vuurwerkhandel. De plastic dopjes op het vuurwerk zijn vervangen door karton of een ander milieuvriendelijk alternatief. Daarnaast is het voor vuurwerkkopers mogelijk de CO2-uitstoot bij het afsteken van vuurwerk te compenseren. Zie hiervoor de site van Tuincentrum Graka. Ook met het netjes afvoeren van afval draagt het tuincentrum in Sommelsdijk bij aan een duurzame leefomgeving.