Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

'Het landelijke, gemoedelijke bij Ardi sprak ons gelijk aan'

Cees en Sjaan Akershoek woonden decennia lang aan de Boompjes in Ouddorp, boven de kledingzaak die eerst van hun was en die ze een jaar of wat geleden verkochten. Ze moesten altijd de trap op om hun grote woning te bereiken. Dat was nooit een probleem. "Maar", vertelt Sjaan, "je wordt een dagje ouder en voordat je ongemakken gaat krijgen is het beter om naar een levensloopbestendige woning te verhuizen."

Dat deden ze. Sinds een week of vijf wonen ze in een nieuwe woning aan het Hogepad, eveneens in Ouddorp. Met wonen, slapen en douchen op de begane grond zijn ze klaar voor de toekomst. Daar komt nog bij dat het tuinonderhoud op de nieuwe woonplek aanzienlijk minder zal zijn. Aan de Boompjes hadden Cees en Sjaan een grote tuin, nu een terras en een gezamenlijke tuin, waarvan ze samen met hun buren gebruik kunnen maken.

"Het is een heerlijk huisje", vinden ze, "we hebben nog geen seconde spijt gehad. Het enige is dat je de fiets nodig hebt als je bij de kapper of de apotheek moet zijn. Vroeger was dat vlakbij. Maar hier hebben we ook van alles in de buurt: een supermarkt – de grootste voorraadkamer vlak voor de deur –, een brievenbus, de kerk…"

Goede geluiden

Ze kwamen op het idee om Ardi Keukens in de arm te nemen via goede geluiden uit de kennissenkring. Een zoon en een dochter waren ook zeer te spreken over de keukenzaak in Sint-Annaland. "Het is er landelijk en gemoedelijk. Het sprak ons gelijk aan. Ardi Keukens heeft ons heel vriendelijk en hartelijk geholpen", blikken ze terug op hun bezoek aan de showroom. "Alle lof voor Ardi."

De strakke keuken met veel ruimte, een goede afzuigkap en een inductiekookplaat staat te pronken in het nieuwe huis. Aanvankelijk hadden ze een nog ruimere keuken in gedachten. Maar hun plan om de bijkeuken erbij te betrekken sneuvelde. Een wasmachine in je open keuken, nee, dat was bij nader inzien niet wat ze wilden.

Toch kwamen ze er na een weekje achter dat een uitbreiding van de keuken wel handig zou zijn. "Op 10 december komt Ardi al om het te regelen", zeggen Cees en Sjaan tevreden. De koelkast, die nu boven de oven zit, verhuist naar een lagere, gemakkelijker bereikbare plek en op de plaats van de koelkast komt extra bergruimte. "Met vijf kinderen en zes kleinkinderen die regelmatig op bezoek komen, heb je nu eenmaal veel spullen…"

Na 10 december is zeker alles naar wens. Maar ook nu is er al veel tevredenheid. "Wij vinden de keuken mooi. Kijk eens naar dat blad met marmer-look. Diezelfde uitstraling hebben we in het toilet en de badkamer."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
© Wim van Vossen Fotografie - DE NIEUWE ARDI KEUKEN van de familie Akershoek, Hogepad 2, Ouddorp 0187 - 681277